Cristian Boureanu, eliberat după două luni de arest

4_baza-boureanu.jpg

Cristian Boureanu eliberat, Boureanu ultraj, Boureanu politist lovit
Boureanu va fi cercetat sub control judiciar

Omul de afaceri Cristian Boureanu, aflat în arest din luna iunie, va fi eliberat din Penitenciarul Rahova în cursul zilei de vineri. Magistrații Tribunalului București au decis, difinitiv și irevocabil, că Boureanu poate fi cercetat sub control judiciar pentru ultraj, acuzație care i s-a tras după ce a lovit un polițist.

Decizia Tribunalului nu face decât să o confirme pe cea a Judecătoriei Sectorului 1, de acum o săptămână, când fostului deputat i s-a permis să părăsească penitenciarul. Cristian Boureanu va fi cercetat sub control judiciar pentru ultraj și, în următoarele 60 de zile, trebuie să se prezinte la poliție ori de câte ori este chemat.

Boureanu a petrecut două luni în arest la Rahova după ce a lovit un poliţist de la Rutieră, gest pentru care a fost trimis în judecată.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Pieţei Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie.

Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale.

loading...
Loading...