Judecătoarea din Dosarul Transferurilor s-a iubit cu Cristi Borcea?

borcea.jpg

cristi borcea
Cristi Borcea a devenit tată din închisoare în această vară
foto: Sever Gheorghe

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Judecătoarea Geanina Terceanu, acuzată că ar fi primit mită de la frații Ioan și Victor Becali pentru a închide Dosarul Transferurilor, pare să fi avut și o motivare personală pentru a închide ochii la argumentele procurorilor. Judecătoarea ar fi avut o relație amoroasă cu fostul șef de la Dinamo, Cristi Borcea, pe care l-a și denunțat în dosar.

Surse judiciare citate de Romania Tv spun că judecătoarea Geanina Terceanu a recunoscut relația amoroasă cu Cristi Borcea. Mai mult, ea ar fi vorbit în instanţă şi despre cei 10.000 de euro primiţi de la Borcea pentru a-l achita în dosarul Transferurilor. Borcea a negat spusele judecătoarei, dar a refuzat o confruntare faţă în faţă.

geanina_terceanu.jpg

geanina terceanu
Magistrații au decis ca judecătoarea Geanina Terceanu să fie arestată la domiciliu
foto: arhivă Click!

 

Se pare că fostul șef de la Dinamo i-ar fi dat personal această sumă judecătoarei, ulterior achitării din Dosarul Transferurilor, pronunţată de Terceanu pe 3 aprilie 2012.

Aflat de trei săptămîni în arestul Poliţiei Capitalei, unde a fost mutat de la Penitenciarul Poarta Albă, Cristi Borcea a decis, în urma dezvăluirilor Geaninei Terceanu, să nu mai dea declaraţii procurorilor.

A fost deja pusă în mişcare acţiunea penală în care cei Ioan și Victor Becali, alături de Cristi Borcea, vor fi acuzaţi de dare de mită, iar judecătoarea Geanina Terceanu de luare de mită.

Judecătoarea este suspectă că ar fi primit nu mai puțin de 220.000 de euro, din aprilie 2009 pînă în mai 2012, de la Borcea și frații Becali.

Cei doi frați Becali și judecătoarea Geanina Terceanu au fost reținuți pentru 30 de zile de magistrații Curții de Apel București, pe 20 noiembrie, sub acuzația de dare și luare de mită. Magistrații au decis vineri, 11 decembrie, ca Geanina Terceanu, judecătoarea din Dosarul Transferurilor suspectată de luare de mită, să fie arestată la domiciliu.

Dosarul Transferurilor, rejudecat în 2014

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpați din dosarul "Transferurilor", în 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel București, care în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei și opt ani de închisoare, cu suspendare sau cu executare.

Ulterior, Înalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins toate probele cerute şi nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, toți inculpații au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali, câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos, trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu și Jean Pădureanu, câte trei ani şi patru luni, și Gheorghe Popescu, trei ani, o lună şi zece zile. Dintre aceştia, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi George Copos sunt deja în libertate.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Noi detalii ies la iveală în cazul judecătoarei Geanina Terceanu, acuzată de luare de mită la procesul dosarul "Transferurilor" pentru a-i achita pe greii fotbalului. Ea ar fi acceptat de bună voie să fie umilită în sala de judecată de Ioan Becali şi chiar a fost cea care a stabilit detaliile întregii scene. Mai mult, ea a stabilit felul în care a primit şpaga, pentru a se asigura că nu vor fi prinşi: fraţii Becalii lăsau plicurile cu bani în supermarketuri, care ajungeau apoi la Terceanu în pungi de chipsuri.

  • cristi borcea

    Lovitură de teatru: judecătoarea Geanina Terceanu, cea care a dat soluţie de achitare tuturor inculpaţilor în prima fază din "Dosarul Transferurilor", ar fi primit, conform Mediafax, o mită uriaşă pentru a da acest verdict. Ulterior, în urma rejudecării, toţi inculpaţii au fost condamnaţi!

  • Ce-o fi fost în capul lor când au hotărât să “cumpere” magistratul care-i judeca? Chiar nu ştiau că procurorii vor face recurs, iar, la apel, pedepsele vor fi “croite” pe măsura faptelor? Ioan Becali, Victor Becali şi Cristi Borcea au, de joi seara, noi motive de îngrijorare. Sunt acuzaţi de dare de mită. Şi judecătorul care i-a făcut scăpaţi prima oară a fost reţinut de DNA. Vineri seară (20 noiembrie), toţi patru au fost arestaţi. Click! a aflat că Borcea a decis să o ia pe urmele lui Gigi Becali şi acum ţine post după gratii.

  • ioan becali

    Judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit de la Ioan şi Victor Becali și de la Cristi Borcea 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 și până în mai 2012, pentru a da soluția de achitare în Dosarul Transferurilor. Din câte se pare, banii i-a luat la Stadionul Ghencea şi la locuinţa fraţilor Becali. Femeia şi foştii impresari au fost reţinuţi în această seară.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5