Copilotul Răzvan Petrescu: ''Adrian Iovan a avut o moarte dureroasă, în chinuri"

Ultima actualizare:

    Adrian Iovan a murit la vârsta de 55 de ani, într-un cumplit accident aviaticFoto: Adevărul
Adrian Iovan a murit la vârsta de 55 de ani, într-un cumplit accident aviaticFoto: Adevărul

La opt luni de la accidentul aviatic din Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi tânăra rezidentă, Aura Ion, copilotul acestuia, Răzvan Petrescu reface filmul tragediei şi povesteşte cu durere în suflet, despre cea mai neagră zi din viaţa lui.

''Am avut ambele picioare rupte, nu puteam să mă ridic. Am petrecut foarte mult timp în spital, familia mi-a fost alături în tot timpul acela'', a povestit Răzvan pentru Kanal D.

Deşi a început să se recupereze după accidentul groaznic prin care a trecut, Răzvan îşi aminteşte şi acum clipele după momentul prăbuşirii: ''Această cursă o mai efectuasem şi în cadrul altor misiuni, şi pot să zic că au fost o multitudine de evenimente care au condus la nefericitul eveniment. Noi ne-am îndeplinit sarcinile, eu cred că am făcut tot posibilul ca să reducem victimele. Din punctul meu de vedere am făcut binişor ceea ce am reuşit să fac. Cauza accidentului a fost givraj, s-a depus gheaţă pe suprafaţa avionului şi a motoarelor. Când m-am trezit, era o linişte mortuară acolo. Am încercat să mă ridic în picioare şi atunci mi-am dat seama că am picioarele rupte. M-am deplasat la un metru, doi şi am vrut să sun la directorul nostru general să alerteze tot sistemul. Apoi l-am sunat pe tatăl meu care este coleg de muncă cu mine şi i-am spus să alerteze el. Clipele au trecut foarte, foarte greu. Am avut noroc cu acei oameni care au reuşit să ne găsească şi să ne ajute'', a dezvăluit copilotul, la Teo Show.

Copilotul Răzvan Petrescu a povestit ultimele clipe de viaţă ale lui Adrian Iovan
Copilotul Răzvan Petrescu a povestit ultimele clipe de viaţă ale lui Adrian Iovan

''Adrian Iovan mi-a fost şi instructor, îmi pare rău că nu mai are posibilitatea să mă mai înveţe. Ultimele lui cuvinte au fost ''Răzvan, asta e, murim''. El a avut o moarte dureroasă, în chinuri'', a continuat Răzvan.

Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa la sfârşitul lunii ianuarie, după ce avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. În accident a murit şi studenta Aura Ion, copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, au fost răniţi.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net