Copil de 9 ani, luat de autorităţi după ce a fost bătut de tatăl său

Ultima actualizare:

    Copilul a ajuns la şcoală cu vânătăi şi buza crăpată foto: adevărul.ro
Copilul a ajuns la şcoală cu vânătăi şi buza crăpată foto: adevărul.ro

Doi fraţi de patru şi nouă ani, din localitatea vasluiană Mânzaţi, au fost preluaţi, în regim de urgenţă, într-un centru pentru copiii abuzaţi, după ce unul dintre ei a ajuns la şcoală bătut şi cu buza crăpată, în urma agresiunilor tatălui său, cercetat de poliţişti pentru violenţă în familie.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgenţă într-o familie din localitatea Mânzaţi pentru preluarea într-un centru pentru minorii abuzaţi a doi fraţi, după ce cel mai mare dintre ei ar fi fost bătut de către tatăl său, scrie Mediafax.

Intervenţia autorităţilor s-a făcut la sesizarea reprezentanţilor primăriei din localitate, care, la rândul lor, au fost alertaţi de către conducerea şcolii, unde băiatul de nouă ani, elev în clasa a II-a, a ajuns cu răni şi echimoze la cap, inclusiv cu buza crăpată. Copilul le-a povestit profesorilor că urmele de lovituri le are din cauza bătăilor primite de la tatăl său.

"Cei doi copii au fost securizaţi într-un centru specializat, unde beneficiază de serviciile specifice pentru copiii abuzaţi fizic. În prezent, se face o evaluare a garanţiilor morale şi materiale de creştere şi îngrijire a minorilor, în funcţie de care se va stabili dacă se impune menţinerea în sistemul de protecţie sau revenirea în familie”, mai scrie sursa citată. După ce au fost sesizaţi despre această situaţie, poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele tatălui copiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net