Condamnat cu suspendare după ce și-a ucis iubita însărcinată și pe fiica ei de 2 ani

accident alba.jpg

accident alba
Ioan Pipiș, de 32 de ani, a provocat un accident rutier în care au murit iubita acestuia însărcinată, de 24 de ani, şi fiica femeii în vârstă de 2 ani
FOTO: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ce grozăvie! Un șofer beat și-a ucis iubita însărcinată și pe fiica acesteia în vârstă de 2 ani, iar magistrații l-au condamnat la 3 ani cu suspendare. Avea o alcoolemie de 1.01 la mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul de 32 de ani din comuna Şona, județul Alba, care a provocat în urmă cu un an de zile accidentul rutier în care au murit iubita acestuia însărcinată, de 24 de ani, şi fiica femeii în vârstă de 2 ani, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Decizia a fost pronunţată la Judecătoria Blaj în 19 aprilie 2018, scrie adevarul.ro.

Decizia de condamnare la închisoare cu suspendare a fost aplicată deşi anchetatorii au constatat că şoferul vinovat, Ioan Pipiş, era sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului şi avea o alcoolemie de 1.01 la mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ioan Pipiș a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Tragedia a avut loc în data de 6 martie 2017.   Potrivit IPJ Alba, şoferul vinovat, aflat la volanul unui Opel înmatriculat în Mureş, nu a adaptat viteza într-o curbă, a intrat pe contrasens unde s-a izbit de un BMW înmatriculat în Alba, care circula din sensul opus şi care era condus de un bărbat de 32 de ani, tot din Şona, scrie adevarul.ro.

În momentul impactului, în Opel se afla şoferul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, un alt bărbat de 49 de ani, tot din Şona, pasager pe scaunul din dreapta faţă, precum şi cele două persoane care au decedat, aflate pe bancheta din spate, respectiv o femeie de 24 de ani, din Jidvei, însărcinată în şapte luni, şi fetiţa ei de numai doi ani. Şoferul şi celălalt bărbat din Opel au scăpat cu viaţă, cu răni uşoare. Şoferul vinovat de producerea accidentului era iubitul femeii decedate precum şi tatăl copilului care urma să se nască peste 2 luni.

sofer_beat.jpg

sofer_beat
Ioan Pipiș avea o alcoolemie de 1.01 la mg/l alcool pur în aerul expirat
FOTO: adevarul.ro

Ioan Pipiş a fost arestat preventiv în 7 martie 2017 pentru două infracţiuni de ucidere din culpă, două de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferul criminal a primit acordul instanţei de judecată pentru a participa la funeraliile iubitei şi fetiţei sale în 9 martie 2017, hotărâre pronunţată pe baza unei decizii CEDO.

Judecătoria Blaj a schimbat încadrarea juridică a faptelor și l-a condamnat la 3 ani cu suspendare  și supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Pe perioada termenului de supraveghere, Ioan Pipiş ar urma să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Şona sau Primăriei comunei Sâncel, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare.

Instanţa a hotărât acordarea de către o firmă de asigurare a unor daune morale totală către rudele victimelor decedate în valoare totală de 854.000 de lei (circa 180.000 de euro). De asemenea, incupatul ar mai urma să achite cheltuieli judiciare şi de judecată în valoare de aproximativ 22.000 de lei, iar la finalul procesului permisul de conducere al acestuia va fi anulat. Decizia Judecătoriei Blaj nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia, scrie adevarul.ro.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5