Compania de drumuri, amendă minusculă pentru poleiul de pe autostradă

accident_polei.jpg

amenda CNAIR polei, accidente usoare A1 polei, tamponari autostrada
Din cazua poleiului, mai multe autovehicule s-au tamponat pe Autostrada București-Pitești. Foto: Arhivă Click!

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor da socoteală pentru starea carosabilului de pe Autostrada București-Pitești. Polițiștii argeșeni au contabilizat mai multe accidente în dimineața de vineri, cauzate de polei. Însă, răspunderea șefilor CNAIR se va rezuma la o amendă minusculă, plătită tot de contribuabili.

Puțin peste 3.000 de lei este amenda pe care polițiștii din Argeș au pregătit-o oficialilor CNAIR pentru neasigurarea stării de viabilitate a drumurilor conform standardelor în vigoare. Vineri, pe autostrada A 1 şi pe o bretea a acesteia s-au produs mai multe accidente din cauza poleiului. Cel puțin 13 autovehicule au fost implicate în tamponări. Polițiștii spun că este posibil ca numărul acestora să fie mai mare, iar cazurile să fi fost soluţionate amiabil între şoferi, fără să fie anunţată Poliţia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, Mădălin Zamfir, poliţiştii argeşeni vor amenda cu 3.045 de lei CNAIR, după ce mai multe tamponări s-au produs, vineri, pe o bretea a autostrăzii A 1 şi pe autostradă, între kilometrul 106 şi kilometrul 120, accidentele producându-se în condiţiile în care autovehiculele au derapat din cauza poleiului.

Astfel, vineri dimineaţă, şase autovehicule au fost implicate în accidente produse pe breteaua de la kilometrul 106 al autostrăzii, iar ulterior poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea altor şase accidente pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 şi 120, fiind implicate şapte autovehicule. Accidentele nu au fost soldate cu victime.

 

loading...
Loading...