Colegiul Economic din Buzău a trecut la scenariul roșu, după ce un profesor a fost confirmat cu coronavirus

banci-scoala.jpg

banci intr-o sala de clasa
Colegiul Economic din Buzău este a doua școală din localitate care trece la scenariul roșu de predare
foto: Shutterstock

Un profesor de la Colegiul Economic Buzău a fost confirmat cu coronavirus, așa că școala a trecut la scenariul roșu de predare. Cadrul didactic a avut ore la mai multe clase și a intrat în contact și cu colegii din cancelarie.

Consiliul de Administraţie al Colegiului Economic s-a întrunit după confirmarea cu coronavirus a unui cadru didactic şi a decis să transmită spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propunerea ca şcoala să fie închisă timp de 14 zile.

Începând de joi, elevii au rămas acasă, urmând ca în scurt timp să se întrunească şi CJSU Buzău care să-şi dea acordul final pentru această variantă, chestiunea fiind una de procedură, care nu poate schimba decizia ca şcoala să treacă în scenariul roşu, anunță news.ro.

Colegiul Economic din Buzău este a doua şcoală din județ care trece în scenariul roşu. Zilele trecute, un profesor de la şcoala din Izvoru Dulce, comuna Merei, a fost descoperit bolnav de COVID-19.

Scenariul roșu: cursurile se vor ține online

Scenariul roșu, considerat de avarie, presupune că şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Loading...

Citește și

  • Elev care învață online, de acasă

    Școala online este o metodă de învățământ la care nu ne-am fi gândit niciodată în anii trecuți. Azi, din păcate, reprezintă singura modalitate - pentru foarte mulți elevi - de a-și continua studiile în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru că multe școli se află în scenariul roșu, iar elevii sunt nevoiți să studieze de acasă, Ministerul Educației a elaborat un set de reguli după care se vor ghida copiii, profesorii dar și părinții.

  • Părinții, profesorii și elevii au așteptat cu interes declarațiile de miercuri (5 august) ale președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a anunțat că anul școlar 2020 - 2021 va începe în 14 septembrie, iar elevii vor merge fizic la ore. Sunt luate însă în calcul trei scenarii, roșu, galben și verde, în funcție de situația epidemiologică. Iată tot ce trebuie să știi despre cel mai "altfel" an școlar de până acum!