Cod portocaliu de ninsori și viscol în 18 județe: porturile maritime închise și drumuri naționale blocate

Ultima actualizare:

    18 județe dni țară se află sub cod portocaliu de ninsori și viscolFoto: arhivă Click!
18 județe dni țară se află sub cod portocaliu de ninsori și viscolFoto: arhivă Click!

Mai multe regiuni din țară se află sub cord portocaliu de ninsori și viscol până joi seara (18 ianuarie). În jur de 130 de autocamioane au rămas blocate la Nistorești, peste 10.000 de consumatori au rămas fără curent electric în șase județe, iar traficul este îngreunat pe mai multe artere rutiere, în timp ce două sectoare de drum național au fost închise.

UPDATE 12.43: Încă un drum național a fost închis din cauza zăpezii. Este vorba despre DN 22, care se înscrie pe lista celorlalte patru drumuri național afectate de condițiile meteo vitrege: DN 22A, DN 22 B, DN 22 F și DN 67C, precizează Digi24.

18 județe din Oltenia, Transilvania și Moldova se află sub cod portocaliu de ninsori și viscol până joi seara (18 ianuarie), informează News.ro. A fost emis și cod galben de precipitații și vânt puternic până la ora 22.00. drumurile naționale au fost acoperite de zăpadă, pe DN1 și DN73 a fost restricționat traficul și două sectoare din drumurile naționale DN 67C (între Novaci și Rânca, în județul Gorj) și DN 11C (între Târgu Secuiesc și Bixad) au fost închise.

Circulația rutieră pe Valea Prahovei a fost îngreunată și 130 de TIR-uri aflat în zona Azuga au rămas blocate, în ciuda restricțiilor pentru vehiculele de mare tonaj. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este îngreunată și pe autostrada A2 București - Constanța. Polițiștii au anunțat că se acționează cu utilaje de dezăpezire pentru a relua traficul în condiții bune de iarnă.


    Codul portocaliu este valabil până joi seara, 18 ianuarieFoto: news.ro
Codul portocaliu este valabil până joi seara, 18 ianuarieFoto: news.ro

"În judeţul Prahova, pe DN1, din cauza condiţiilor meteo, au fost oprite în zona localităţii Nistoreşti (km 100-103) 130 de autocamioane, iar în zona localităţii Azuga (km 134-138), 80 de autocamione. Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente", anunţă Poliţia, conform sursei citate. Coloana se întinde pe o distanță de aproximativ trei kilometri.

De asemenea, peste 10.000 de consumatori au rămas fără curent electric în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Brăila şi Hunedoara, Prahova şi Harghita. În judeţul Prahova, 1035 consumatori din localităţile Chiţorani, Buşteni, Poiana Ţapului, Sinaia, Plopu şi Harsa este întreruptă alimentarea cu energie electrică, 13 puncte de transformare fiind afectate. În teren sunt 12 echipe pentru remedierea problemelor, scrie News.ro.

Până la ora 17.00 se vor înregistra intensificări ale vântului, ce va sufla cu viteze de până la 75-85 km/h și temporar, va ninge viscolit. Judeţele vizate de cele două avertizări cod portocaliu emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

De asemenea, până la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin.

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net