Cod galben de vânt puternic în Moldova şi la munte, în noaptea de Revelion

cod-galben-de-viscol.jpg

femeie cu umbrela in vant
Meteorologii anunţă vânt puternic în zona Moldovei în noaptea de Revelion
foto: arhiva Click!

Veşti proaste pentru turişii aflaţi la munte şi pentru locuitorii din zona Moldovei. Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru zonele montane înalte, dar şi pentru Moldova. Aceasta este valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri la ora 20.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

 

”În Moldova, vântul se va intensifica treptat, la început în nordul regiunii, apoi şi în rest, local şi temporar cu rafale de 55...65 km/h, iar în cursul zilei de miercuri (1 ianuarie), pe arii restrânse, vor fi intensificări de peste 70 km/h”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că intensificări ale vântului vor fi şi în Bărăgan şi Dobrogea, cu viteze în general de 45 şi 55 km/h.

Pe arii restrânse, îndeosebi în centrul, estul şi sud-estul ţării, vor fi precipitaţii mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.

Citeşte şi:

Prognoza meteo pentru începutul anului 2020. Când va începe să ningă în toată țara

Prognoza meteo ANM de Revelion și Anul Nou. Vremea pe regiuni

 

Loading...

Citește și