Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină! Care sunt zonele vizate

ploaie-torentiala.jpg

ploaie torentiala
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torențiale pentru mai multe regiuni din țară
foto: Shutterstock

Se strică vremea în cea mai mare parte a țării, începând de miercuri. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova, precum şi în zonele montane.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis că, de miercuri de la ora 9.30, până vineri, la ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării.

Se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...35 l/mp.

Citește și:

FOTO Fenomene meteo extreme în țară! Tornadă și grindină cât oul de găină!

Vreme instabilă, până la sfârșitul săptămânii

De altfel, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat până la finalul săptămânii.

Totodată, ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică de miercuri de la ora 12.00 până joi, la ora 10.00, pentru mai multe regiuni ale ţării.

Astfel, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Loading...
 
 

Citește și

  • Zeci de hectare de viţă-de-vie au fost distruse de grindina de marţi, iar proprietarii estimează că peste 80 la sută din cultura de struguri a fost compromisă. Localnicii din zona viticolă Pietroasele – Breaza spun că a plouat cu gheaţă mare cât nuca, iar dealurile s-au albit.

  • Este ora 14.00 şi în unitatea de rachete din Bizigheştii de Vrancea, la 180 km de Bucureşti, sună alarma. Fraţii Trifan sunt de serviciu şi au 10 minute ca să pregătească bateria cu opt proiectile şi să tragă. Deşi preveniţi, reporterii Click! tresar speriaţi la zgomotul lansării! A început războiul? Nici pomeneală: sunt exerciţii la o unitate de luptă antigrindină.