Clotilde Armand contestă numărarea voturilor şi atacă alegerile într-un tur

Ultima actualizare:

    Clotilde Armand a pierdut la distanţă mică alegerile pentru Sectorul 1 în favoarea pesedistului Dan Tudorachefoto: adevarul.ro
Clotilde Armand a pierdut la distanţă mică alegerile pentru Sectorul 1 în favoarea pesedistului Dan Tudorachefoto: adevarul.ro

Nu se lasă! Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a demarat joi, la biroul electoral de sector, o acţiune judiciară având ca scop final sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a articolului din Legea alegerilor locale care reglementează alegerea primarilor într-un singur tur.

Clotilde Armand, candidatul USB care a pierdut la distanţă mică alegerile pentru Sectorul 1 în favoarea pesedistului Dan Tudorache, ridică un semn de întrebare cu privire la numărătoarea voturilor, în condiţiile în care exit poll-urile o dădeau pe ea câştigătoare.

„Am depus o nouă contestaţie la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi exceptie de neconstituţionalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanţii înscrişi pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronuntat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur”, a scris Clotilde Armand pe contul său de Facebook, text însoţit şi de un scurt mesaj filmat.

Ce scrie în contestaţia depusă de Clotilde

În contestaţia depusă de Clotilde Armand se arată că mandatul de primar al Sectorului 1 a fost atribuit în baza unui număr de voturi care nu îndeplineşte cerinţele de reprezentativitate impuse de Constituţie. În acelaşi document, a fost formulată o cerere de intervenţie în interes propriu către instanţa care urmează să valideze mandatul de primar, astfel încât Clotilde Armand să primescă calitatea de parte în proces, condiţie esenţială pentru a putea ridica excepţie de neconstituţionalitate. În sfârşit, documentul mai conţine, în final, însăşi excepţia cu care urmează a fi sesizată instanţa constituţională şi unde sunt detaliate motivele de neconstituţionalitate, scrie adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net