Cîţu: Am reuşit să recuperăm într-un an tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Ce a fost mai complicat a trecut

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu, premierul Românieifoto: Radio Guerrilla
Florin Cîțu, premierul Românieifoto: Radio Guerrilla

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, la Radio Guerilla, că România a reuşit să recupereze din punct de vedere economic într-un an tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei, fiind singura ţară din Uniunea Europeană care a reuşit acest lucru.

“Am reuşit într-un an de zile să recuperăm tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Suntem cam singura ţară din Uniunea Europeană. Media europeană arată că în Uniunea Europeană avem o scădere în primul trimestru. România nu numai că a avut cea mai mare creştere economică, dar celelalte ţări au avut un trimestru pe negativ, de scădere. (...) Am recuperat terenul şi acum ne pregătim pentru faza post-pandemie”, a declarat  Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerilla, citat de News.ro. 

Florin Cîțu: "Economia României va creşte în acest an cu 6 – 9% "

“Ce a fost mai complicat a trecut. E adevărat că există aceste ajustări în această perioadă şi fiecare economie rezistă mai bine sau mai puţin bine. Din punctul nostru de vedere, cum se văd lucrurile pentru noi, nu numai că o spun eu, cam toate instituţiile internaţionale, agenţiile de rating şi-au revizuit estimarea pentru România, toate în creştere. Arată că economia va creşte în acest an peste aşteptări, între 6 şi 9% sunt estimările”, a explicat premierul. El a anunţat că există resurse în economie care permit o creştere. “La ce mă uit eu, există foarte multe resurse în economie în ceea ce priveşte resurse nefolosite care îţi permit să mergi în perioada următoare, să creşti fără să ai presiuni pe inflaţie. E puţin mai tehnic, dar asta înseamnă că avem bani de creştere economică. De obicei după astfel de perioadă, dacă ne ducem la 1918, a urmat o perioadă de boom economic important”, a mai transmis Florin Cîţu.Premierul a precizat că România îşi permite să împrumute la dobânzi mici deoarece are un grad de îndatorare scăzut. “România îşi permite să se împrumute şi să împrumute la dobânzi foarte mici. Aici România şi prin PNRR doreşte să ia banii din împrumuturi pentru că avem gradul de îndatorare mic. Ceea ce a spus agenţia de rating Standard & Poor’s acum câteva săptămâni a fost foarte clar, schimbăm perspectiva de la negativ la stabil. Urmează şi pozitiv”, a mai anunţat Florin Cîţu.

Citește și:

„Pașaportul Covid”, aprobat în Uniunea Europeană. Când va intra în vigoare

Pandemia scade puternic, a treia săptămână la rând, în lume; România, a doua într-un top exclusiv european al scăderii cazurilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net