Cinste lor! Militarii-eroi sunt campioni mondiali

invinctus.jpg

invinctus militari raniti tir
Militarii-eroi din echipa de tir cu arcul au luat numeroase medalii la Campionatul mondial militar de profil, din Franța
FOTO: Dorin Constanda

S-au întors acasă cu o mulțime de medalii prețioase de la Campionatul mondial militar din Franța. Șase militari răniți sau invalizi în misiuni de război au participat pentru prima oară la un astfel de concurs și s-au întors victorioși.

Aflați la prima competiție internațională de acest nivel, șase militari răniți în război au obținut numeroase medalii la Campionatul mondial militar din Franța.

Colonelul Augustin Nicolae Pegulescu a obținut medalia de aur la individual, medalia de argint pe echipe și medalia de argint la proba mixtă, desfășurată împreună cu un militar care nu a suferit răni.

Colonelul rtr. Dorin Petruț a fost medaliat cu argint la individual și tot cu argint la proba pe echipe.

Plutonierul Claudiu Ionuț Butoi – medalie de argint cu echipa; plutonierul Cătălin Ion Pârvu -  medalie de argint la proba mixtă și medalie de bronz la proba mixtă internațională (Franța, România, Slovenia); caporalul Eugen Pătru a obținut medalie de aur la individual, proba arc olimpic, și medalie de aur la proba mixtă internațională (Grecia, România, SUA). Plutonierul Emil Cojocaru a obținut locul șapte la proba individuală.

Click! spune

Militarii – eroi fac parte din echipa sportivilor ”Invictus Team România” care, în perioada 23-30 septembrie, vor participa, în premieră, la “Invictus Games Toronto - 2017”.

România va fi reprezentată de 15 sportivi, luptători răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne, la șapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, ciclism și volei din șezut.

”Invictus Team România – 2017” este un proiect ce își propune a demonstra ce înseamnă adevăratul spirit de luptător și solidaritatea umană, valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii.

Acțiunea urmărește să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

„Invictus Team România” beneficiază de sprijinul Fundației Prințul de Wales Romania, a Casei Regale a României, a asociațiilor „Povestașii”, „Camarazii” și a Invictus România.

Loading...

Citește și

  • Erau militari de elită, antrenaţi să înfrunte cele mai dure situaţii. Asta până când au fost răniţi în războaiele altora. Au stat în comă, au proteze sau sunt paralizaţi de la brâu în jos. Însă viaţa nu s-a sfârşit pentru aceşti eroi. Ei vor să devină campioni. Respect!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1