Cine sunt străinii care au ajutat PSD să câștige alegerile cu mesaje de dreapta

Ultima actualizare:

    Strategia partidului lui Liviu Dragnea a dat roadeFoto: Arhiva Click!
Strategia partidului lui Liviu Dragnea a dat roadeFoto: Arhiva Click!

Deși retorica PSD împotriva străinilor pare să fi prins în rândul alegătorilor săi, în spatele câștigului social-democraților se află niște israeleni. Mai exact, doi specialiști în comunicare care au ajutat partidul lui Liviu Dragnea să ducă o campanie agresivă și creativă, menită să schimbe imaginea PSD.

Moshe Klughaft și Sefi Shaked sunt doi specialiști în strategie electorală care au ajutat Partidul Social Democrat să câștige alegerile parlamentare. Informația a apărut în publicația The Jerusalem Post. Se pare că cei doi strategi au fost preferați de PSD datorită experienței lor cu noile mijloace de comunicare în masă. 

Moshe Klughaft este celebru pentru succesul său ca strage-șef al partidului Bayit Yehudi (Căminul Evreiesc, partid al evreilor ultraortodocși), spun jurnaliștii israelieni, dar el a lucrat și la un protest al rezerviștilor, după al doilea război cu Libanul, în 2006, care a ajutat la revenirea la puterea a mișcării de dreapta din Israel.

Campania dusă de PSD a fost de schimbare a imaginii, într-una mai tânără, destinată alegătorilor patrioți. I-au făcu tpe tineri să se filmeze spunând că ei cred în România. Una dintre videoclipurile de promovare a fost supunerea unor tineri la decetorul de minciuni, în timp ce declarau că au încredere în România. De asemenea, au promovat și videoclipuri în care spuneau că cei care votează cu alte partide decât PSD nu cred în viitorul țării. În altele apar cetățeni mai în vârstă care le cer tinerilor să schimbe ceva, votând, desigur, cu social-democrații.

În ziua alegerilor, soția lui Moshe Klughaft a publicat, pe rețeaua de socializare Facebook, o imagine în care Moshe Klughaft apare lângă sigla PSD.

În consecință, Shaked și Klughaft au utilizat mesaje folosite de obicei de partide de drepata pentru a îmbunătății imaginea PSD în rândul alegătorilor de centru-stânga, iar reușita se poate vedea în cifre: PSD a câștigat alegerile parlamentar din 11 decembrie cu 45,67%, comparat cu eternul rival PNL care a luat doar 20,4%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net