Cine este Roxana Mînzatu, noul ministru al fondurilor europene. E cea mai săracă din Guvern

roxana_minzatu-ministru_fondurilor_europene.jpg

Roxana Mînzatu este noul ministru al fondurilor europene. Are 39 de ani și vine de la Brașov.
Roxana Mînzatu este noul ministru al fondurilor europene. Are 39 de ani și vine de la Brașov
FOTO: Facebook

Roxana Mînzatu este noul ministru al fondurilor europene. Este o tânără necunoscută opiniei publice. Are 39 de ani și vine de la Brașov. Potrivit declarației de avere este cea mai săracă din Guvern.

Roxana Mînzatu este noul ministru al fondurilor europene. Este o tânără necunoscută opiniei publice. Are 39 de ani și vine de la Brașov. Potrivit declarației de avere este cea mai săracă din Guvern.

Sunt opt femei în actualul Guvern condus de Viorica Vasilica Dăncilă. Cea mai tânără dintre acestea este Roxana Mînzatu.

Roxana Mînzatu, biografia

Roxana Mînzatu este licențiată în științe politice în limba engleză.

Din decembrie 2016, este deputat de Brașov în Parlamentul României.

Este  specializată în atragerea de fonduri europene nerambursabile, după o perioada de câțiva ani în care a fost consultant în domeniu și manager de proiecte.

În prealabil, a fost consilier de integrare în Ministerul Integrării Europene.

În anul 2015, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene si ulterior a devenit președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Ca deputat în Parlamentul României, a avut 63 luări de cuvânt în 44 ședințe și 81 propuneri legislative inițiate, dintre care 24 au devenit legi.

Între principalele proiecte legislative în care s-a implicat se numără Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – prin amendamente dedicate salarizării din fonduri europene sau creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor, fiind unul dintre principalii promotori ai acesteia.

Roxana Mînzatu a mai promovat în Parlament amendamente la Legea adopției și la legile vizând programul de finanțare guvernamentală StartUp Nation.

Roxana Mînzatu, averea

Potrivit declarației de avere, Roxana Mînzatu are un teren de 320 mp și o casă de 131 m2, împreună cu soțul Cătălin. Nu are mașini de declarat, nici bijuterii. A tras o liniuță și la capitolul conturi bancare și la plasamente. În schimb, spune că are 44.000 lei datorii.

Rezultă că trăiește din salariul de deputat (88.956 de lei în 2018) și din veniturile soțului Cătălin (92.705 lei), angajat al Direcției Regionale Vamale Brașov.

Citește și

Eugen Teodorovici este dator pe viaţă. Ce sume uriașe a împrumutat

Cine este Răzvan Cuc, din nou ministru la Transporturi. Ce avere are

Loading...

Citește și