Cine este Andrei Muraru, noul ambasador al României în SUA

Ultima actualizare:

    Andrei Muraru l-a înlocuit pe George Maior la ambasada României din SUA. Maior a fost trimis în IordaniaSursa foto: Facebook/Andrei Muraru
Andrei Muraru l-a înlocuit pe George Maior la ambasada României din SUA. Maior a fost trimis în IordaniaSursa foto: Facebook/Andrei Muraru

Andrei Muraru este noul ambasador al României în SUA, după ce George Maior a fost rechemat în țară și numit ambasador în Iordania. Iată cine este și ce scrie în CV-ul său!

Noul ambasador al României în SUA în locul lui George Maior este Andrei Muraru, fostul consilier personal al lui Klaus Iohannis. 

Potrivit CV-ului său, Andrei Muraru s-a născut în 1982, este absolvent al Facultății de Istorie (2005), licențiat al programului de master „Românii și Europa” (2007) și doctor în Istorie (2011) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, potrivit descrierii profilului său de pe site-ul Administrației Prezidențiale. A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziții, de la expert-cercetător la președinte executiv (2012-2014).

Andrei Muraru a fost bursier la Aristotle University of Thessaloniki (Erasmus-Socrates, 2004-2005), New Europe College (2009-2010) şi United States Holocaust Memorial Museum (Washington DC, 2010-2011). A beneficiat, de asemenea, de o bursă doctorală finanţată prin programul POSDRU (2008-2011) A obținut recent o bursă postdoctorală la Yad Vashem – The International Institute for Holocaust Research pentru anul 2020.

Andrei Muraru a fost consilier personal al președintelui Iohannis

În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune (2014). În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al președintelui Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis. Muraru este lector universitar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană) şi cercetător ştiinţific III la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.


    Andrei Muraru, la lansarea cărții „Vișinescu, torționarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”, scrisă în 2017Sursa foto: Facebook/Andrei Muraru
Andrei Muraru, la lansarea cărții „Vișinescu, torționarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”, scrisă în 2017Sursa foto: Facebook/Andrei Muraru

Autorul cărții „Vișinescu, torționarul uitat”

Potrivit Administrației Prezidențiale, “este autor al cărții Vișinescu, torționarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul, Polirom, 2017, coordonator al volumelor Dicţionarul penitenciarelor din România comunistă (1945-1967), Polirom, 2008, Regele, comuniștii și Coroana. Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I (împreună cu Alexandru Muraru), Polirom, 2017, Revoluția din 1989. Învinși și învingători (împreună cu Anneli Ute Gabanyi, Alexandru Muraru, Daniel Șandru), Polirom, 2020,  şi coautor al volumului O istorie a comunismului din România. Manual pentru liceu, Polirom, 2008; ediţia a II-a, 2009; ediția a III-a, 2014.

A publicat, de asemenea, numeroase studii științifice și recenzii în reviste de specialitate. Andrei Muraru a participat la numeroase conferinţe internaţionale, a susținut prelegeri şi are frecvent contribuţii pe teme de istorie recentă”.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net