Chirurgul Mircea Beuran a fost testat pozitiv cu noul coronavirus: «Nu este intubat, dar primește oxigen»

ndqwjmhhc2g9nwmwowezy2vhn2nhmjzlzguxzwjknwmzogflnde2nti.thumb_.jpg

Mircea Beuran a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Chirurgul Mircea Beuran s-a infectat cu COVID-19, iar în prezent este internat la Institutul ”Matei Balș” din București.

Forma de infectare cu COVID a chirurgului nu este una ușoară se pare. Medicul primește oxigen, dar nu este intubat. Această procedură este folosită pentru mulți dintre pacienții infectați cu COVID.

”Este internat la Institutul Matei Balș din București. Nu este la Terapie Intensivă, intubat, dar este pe tratament cu oxgen”, au precizat surse potrivit antena3.ro.

Recent, Mircea Beuran a participat la lansarea unui volum de texte conspiraționiste și propagandistice intitulat ”COVID. Colivia noastră”, în prezența unor academicieni, scriitori și doctori.

Cine este medicul Mircea Beuran

Mircea Beuran este un chirurg român la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Totodată, Mircea Beuran este şi profesor universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, şef de clinică chirurgicală şi în acelaşi timp şi membru al Partidului Social Democrat.

În septembrie 2003 (dată la care Mircea Beuran era ministru al sănătăţii), o comisie numită de Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a ajuns la concluzia că „Ghidul medicului de gardă”, publicat de Editura Scripta Bucureşti în 1997, avându-i ca autori cordonatori pe Mircea Beuran şi dr. Gerald Popa reprezintă un plagiat, fiind o traducere a volumului „On Call - Principles and Protocol” - autori G.M. Jillis S.A. Marshall, J. Ruedy, apărut în "Blue Books Sers", Editura W.B. Sounders Company, Philadelphia, 1989. Comisia a propus Senatului UMF „Carol Davila” sancţionarea conf.univ.dr. Mircea Beuran cu retragerea tuturor titlurilor universitare. Cu această ocazie, Mircea Beuran a declarat că a folosit calitatea de coordonator al volumului în cauză, în concursul de promovare la funcţia de conferenţiar.

Mircea Beuran și-a început studiile în anul 1974, la Facultatea de Medicină și Farmacie, «Carol Davila», loc unde, câțiva ani mai târziu a devenit profesorul universitar. Din anul 2005 a devenit Profesor universitar chirurgie generală, iar din anul 2007 a fost pus în funcția de Conducător de Doctorat.

În timpul în care nu este la catedră, Mircea Beuran își desfășoară activitatea la Spitalul Clinic de Urgență București.

Ce avere are Mircea Beuran

Odată cu terminarea studiilor și începerea activității, medicul Mircea Beuran a strâns o avere, în care numerele trec de 6 cifre. Iată că, sumele din bancă și proprietățile deținute de medicul Beuran, îl pot urca pe podiumul celor mai bine plătiți medici din România.

Mircea Beuran deține, potrivit declarației sale de avere, 2 terenuri în comuna Ciolpani, una care se întinde pe o suprafață de 1858,60 de metri pătrați, iar cealaltă de 700 de metri pătrați, ambele fiind intravilane.

Ce vedete a operat Mircea Beuran

Sub bisturiul lui Beuran au ajuns și Nina, soția lui Ion Iliescu, în 2014, în urma unei colecistite,  dar și Anca Petrescu, “mama” Palatului Parlamentului, în anul 2013, potrivit sursei citată anterior. Un alt pacient cunoscut al lui Mircea Beuran este fostul ministru al justiției, Florin Iordache. Acesta a fost operat de pietre la colecist, în ianuarie 2018.

În același an, Beuran l-a operat de apendicită pe Ștefan Bănică Jr., iar în anul următor a condus operația de cancer la colon la care a fost supusă Rona Hartner.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1