Cherecheş, susţinut de pensionari: “N-o furat mai mult decât alţii!”

pensionari.jpg

pensionari, baia mare
"N-o făcut nici o crimă!", au scandat ieri susţinătorii lui Cătălin Cherecheş, primarul aflat în arest preventiv
Foto: Inquam Photos / Mircea Roşca

Cătălin Cherecheş, politicianul reales primar în Baia Mare deşi se afla în arest preventiv, a depus ieri jurământul, după mai bine de o lună de la data alegerilor. El a fost adus sub escortă din Penitenciarul Gherla, pentru şedinţa convocată de Consiliul Local Baia Mare.

Ceremonia a fost una scurtă: Cherecheş a jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie, apoi a fost declarat învestit în funcţie. El le-a transmis apoi un mesaj băimărenilor, aşa cum i-a obişnuit şi din spatele gratiilor. ”Astăzi am marea bucurie să simt o picătură de libertate”, a spus el după ceremonie. Edilul a fost scos apoi pe uşa din spate şi urcat în duba cu care a făcut cale-ntoarsă la Gherla.

catalin_chereches.jpg

catalin chereches
Cătălin Cherecheş, supravegheat ieri atent de un poliţist
Foto: Inquam Photos / Mircea Roşca

Sute de susţinători, adunaţi în faţa primăriei, au cerut să fie lăsat liber şi i-au agresat puţinii contestatari prezenţi la ceremonia de învestire. Mai multe persoane, majoritatea în vârstă, au scanadat în faţa primăriei ”Vrem primaru-n libertate!” şi îşi manifestau nemulţumirea că nu l-au putut vedea. ”N-o furat el mai mult ca alţii. N-o făcut nicio crimă. El pentru 30.000 de lei stă după gratii”, striga indignată o susţinătoare a primarului.

Imediat după festivitate, prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, l-a suspendat din funcţia de edil. Cherecheş a fost trimis în judecată în stare de arest peventiv, iar dosarul lui se află acum la Tribunalul Cluj. În cazul în care va fi condamnat, cu sentinţă definitivă şi irevocabilă, în Baia Mare vor avea loc alegeri anticipate.

Click! spune

Cătălin Cherecheş se află în arest preventiv de pe 27 aprilie, după ce a fost prins luând mită 30.000 de lei. Potrivit rechizitoriului, el a cerut şi a primit de la o persoană din conducerea Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare suma totală de 70.000 de lei, pentru a asigura susţinerea financiară a clubului din partea Consiliului Local. 

Citeşte articolul complet şi vezi video pe adevarul.ro!

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1