Chef Popovici străluceşte la vită, porc, pui şi peşte

7-act-1-bucatar-3col-89210251.jpg

Chef Marian Popovici, premii, International Korean Challenge Cup, medalii
Chef Marian Popovici a fluturat tricolorul în Orientul Îndepărtat

A triumfat la toate categoriile! Chef Marian Popovici (30 de ani) a făcut furori la International Korean Challenge Cup, una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de gastronomie, la care au luat parte bucătari din 20 de ţări. “Sunt român şi mă mândresc”, spune reşiţeanul, entuziasmat după cele cinci medalii de aur obţinute.

A dat recital în Coreea de Sud, la o competiţie în care s-au confruntat aşi ai bucătăriei din toată lumea. “Am obţinut medaliile de aur la vită, porc, pui şi peşte, dar şi o medalie cu echipa”, se laudă Chef Marian Popovici. “Competiţia a fost una puternică, fiindcă au participat bucătari foarte buni. Mă bucur că am reuşit să impresionez juriul şi să obţin aceste medalii. Pentru mine înseamnă foarte mult să reprezint România. Oriunde mă duc, spun că sunt român şi mă mândresc cu asta”, adaugă specialistul în gastronomie pentru adevarul.ro. 

Chef Marian s-a născut la Rudăria, în Caraş-Severin, şi provine dintr-o familie fără posibilităţi materiale. Mama sa, care are probleme de auz şi de vorbire, s-a îndrăgostit de un peruan venit în România, iar rodul dragostei lor a fost Marian. La trei luni după naşterea băiatului, tătăl i-a părăsit, plecând din România. Mai târziu, mama lui Marian s-a recăsătorit cu un bărbat surdo-mut. Împreună l-au crescut pe băieţel şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să-l trimită la şcoală. Acum, la 30 de ani, Chef Marian este căutat pentru a găti la ocazii speciale. El coordonează bucătăria la evenimente unde  participă 600 - 700 de persoane, de la nunţi până la inaugurări de restaurante.

loading...
Loading...