CFR Călători preia traficul de pasageri RegioTrans

Ultima actualizare:

    Trenurile CFR Călători vor prelua pasagerii Regio Trans pe mai multe rute
Trenurile CFR Călători vor prelua pasagerii Regio Trans pe mai multe rute

CFR Călători a preluat, miercuri, traficul de pasageri RegioTrans, anunță Mediafax. Trenurile companiei private au fost suspendate de Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română în urma descoperirii unor nereguli la aproape 30 de automotoare.

Rutele pe care vor fi introduse trenurile companiei de stat sunt Iaşi - Hârlău - Iași, Iaşi - Dorohoi - Iași, Braşov - Întorsura Buzăului - Brașov, Braşov - Zărneşti - Brașov, Piteşti - Goleşti - Câmpulung - Golești - Pitești, Piteşti - Curtea de Argeş - Pitești, Roşiori - Turnu Măgurele - Roșiori, Roşiori - Alexandria - Zimnicea - Alexandria - Roșiori, Timişoara - Jimbolia - Timișoara, Ploieşti - Urziceni - Ploiești şi Caracal - Corabia - Caracal.

Un bilet simplu (doar dus) pe aceste rute va avea acelaşi preţ ca cel practicat de operatorul privat. Pentru călătoriile dus-întors, CFR Călători acordă o reducere de 10%.

Trenurile RegioTrans nu mai au voie să circule pe calea ferată din România după ce Autoritatea de Siguranţă Feroviară a retras licenţa companiei, costatând că operatorul privat foloseşte trenuri care nu corespund din punct de vedere tehnic prevederilor legislative sau instrucţiunilor de specialitate în vigoare.

Compania a anunţat că a început demersurile pentru obţinerea unui nou certificat de siguranţă feroviară.

În luna februarie omul de afaceri Costel Comana, care controla Regiotrans împreună cu Iorgu Ganea, s-a sinucis în toaleta unui avion care efectua un zbor din Columbia în Costa Rica.

Comana era anchetat într-un dosar de corupţie în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea RegioTrans şi altor firme la licitaţii. În acest dosar Iorgu Ganea şi şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, Estrella Ştefănescu, au fost arestaţi preventiv, tot în luna februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net