Certificat ISO 9001 pentru licitații

Ultima actualizare:

Un certificat ISO reprezintă, în sine, certificarea sistemului de management al unui distribuitor, procesele și serviciile care urmează o listă stabilită de standarde internaționale de calitate care îndeplinesc în mod eficient cerințele clienților.

Certificările ISO există în numeroase industrii și domenii, de la industria aerospațială la managementul energiei. De asemenea, aceasta este necesară pentru participarea la licitațiile publice, dat fiind că este nevoie de îndeplinirea unei serii de condiții de către firma care licitează. Toate aceste condiții trebuie să ateste calitatea pe care o are firma care licitează, aceasta fiind obligată să ofere informațiile necesare legate de aspecte precum situația financiară sau de competențele tehnice deținute. Sicert Romania link reprezintă, din acest punct de vedere, soluția rapidă și sigură pentru a obține certificarea ISO adecvată în vederea participării la licitațiile publice.

În acest sens, una dintre certificările necesare pentru participarea la licitații este Certificatul iso 9001. Schimbările considerabile din domeniul licitațiilor publice trebuie să îi conducă pe licitatori să își consolideze vizibilitatea activității, să își asigure clienții de siguranța procesului de licitare și să sporească valoarea personalului de cercetare. Certificarea ISO 9001 reprezintă, din acest punct de vedere, o abordare în vederea îmbunătățirii continue a procesului de licitatie publică, aceasta făcând posibilă identificarea unor puncte slabe și implementarea unor acțiuni corective care să faciliteze punerea în discuție a unor obiceiuri nedorite. Toate activitățile firmei care licitează sunt, astfel, acoperite: managementul, organizarea, metodele de lucru, respectarea reglementărilor, satisfacția clienților. 

Certificarea ISO 9001 pentru firmele care licitează face astfel posibilă creșterea satisfacției clienților, îmbunătățirea comunicării interne și a transversalității, oficializarea unor proceduri pentru standardizarea unor modalități mai bune de a face lucrurile, precum și promovarea unor bune practici în timp. 

Această certificare are loc, de regulă, în cinci etape:

  • Diagnosticul inițial care conduce la un plan de acțiune cuprinzător și prioritar;
  • Pregătirea și urmărirea acțiunilor comitetelor de conducere a calității;
  • Asistență documentară adaptată nevoilor specifice ale fiecărui client (proceduri de proces, instrumente, manual de calitate etc.);
  • Creșterea gradului de conștientizare a echipelor cu privire la sistemul de calitate;
  • Auditul în vederea pregătirii pentru sosirea certificatorului extern. 

Standardele ISO 9001 le oferă firmelor o prezentare a orientărilor de calitate pe care trebuie să le îndeplinească pentru fiecare dintre comenzile pe care trebuie să le efectueze. Fără urmarea unor procese adecvate de control al calității, acestea pot livra componente inferioare sau defecte clienților, existând astfel riscul de a avea alte probleme în ceea ce privește standardele de calitate. Mai mult decât atât, acestea nu vor reuși să își îmbunătățească serviciile pe care le oferă clienților. 

Așadar, despre certificările ISO 9001 în vederea participării la licitațiile publice se poate spune că acestea reprezintă un instrument necesar de asigurare continuă a calității serviciilor și produselor oferite, precum și un instrument de îmbunătățire a coerenței serviciilor de control al calității. De asemenea, un astfel de certificat, prin auditurile interne și externe, asigură respectarea continuă a obiectivelor de calitate și stabilește o relație de distribuție reciproc avantajoasă între licitator și clienți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net