Cercetaţi-mă, dar mai bine nu!

Ultima actualizare:

    Lui Gabriel  Oprea îi este  teamă că ar  putea ajunge  la puşcărie
Lui Gabriel Oprea îi este teamă că ar putea ajunge la puşcărie

Tupeul lui Gabriel Oprea este maxim. Din cauza lui a murit un om, dar face în aşa fel încât să scape de răspundere. Dacă în urmă cu o săptămână le cerea parlamentarilor să-i ridice imunitatea ca să poată fi cercetat, marţi (2 februarie) căuta motive ca să tărăgăneze ancheta.

Ca să scape de cătuşe, Gabriel Oprea ar face orice. E speriat că ar putea ajunge după gratii, mai ales că dosarul procurorilor DNA e beton. Aceştia îl acuză de abuz în serviciu. În perioada cât a fost ministru de interne şi vicepremier, Oprea a avut peste tot poliţişti de la Rutieră care i-au deschis calea. Spre exemplu, din anchetă reiese că, din ianuarie şi până în octombrie 2015, fostul demnitar a avut 1.607 deplasări folosind coloana oficială atât la instituţii publice, cât şi la destinaţii private. Că mergea la restaurant, la frizer, la cumpărături, acasă sau în vacanţă, liderul UNPR nu suporta să stea în trafic ca tot omul de rând. Săptămâna trecută spunea că e nevinovat şi le-a cerut parlamentarilor să voteze pentru ridicarea imunităţii sale.

”Vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să beneficiez de această imunitate de procedură, socotind că se va stabili adevărul, adică nevinovăţia mea. În consecinţă, solicit colegilor mei senatori să voteze cererea de urmărire penală, pentru a nu se prelungi perioada necesară stabilirii adevărului”, le cerea fostul demnitar colegilor. Ei bine, marţi, situaţia s-a schimbat.

Pe nepusă masă, a solicitat retrimiterea dosarului său, care se află la Comisia juridică a Senatului, către DNA, contestând competenţa celor doi procurori care au instrumentat cazul. Cu alte cuvinte, să se ia de la capăt cercetarea. N-a fost după cum a vrut ”generalul izmenar”. Senatorii jurişti au dat undă verde ca pe numele lui Oprea să înceapă urmărirea penală. Tot scandalul a pornit după ce, la 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de   la Rutieră, a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe Bd. Ştirbei Vodă, din Capitală. Îi deschidea drumul lui Oprea, care se grăbea să ajungă acasă. 

Procurorul general a demisionat

simeon stalpnicul png

Tiberiu Nițu, procurorul general al României, implicat și el în scandalul coloanelor oficiale, a demisionat marţi (2 februarie) din funcție. Acesta ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări cu girofar, din aprilie 2014 până în noiembrie 2015, printr-un protocol încheiat cu Ministerul de Interne, condus în acea perioadă de Gabriel Oprea. El a fost numit pe 16 mai 2013 pentru o perioadă de trei ani. Chiar dacă i s-a cerut demisia imediat după ce Oprea a fost acuzat de abuz în serviciu, Nițu a refuzat să facă acest lucru mai bine de două săptămâni. Președintele Iohannis a acceptat aseară demisia procurorului general, iar ministrul de Justiție urmează să facă o nominalizare pentru funcția rămasă liberă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net