Cei trei patroni ai clubului Colectiv, arestați preventiv

proprietari.jpg

proprietari
Decizia nu este definitivă, dar este executorie, astfel că patronii clubului vor fi încarcerați
Foto Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost arestați preventiv, prin decizia Judecătoriei Sectorului 4. Cei trei acționari ai clubului, unde vineri seară a izbucnit un incendiu ce a dus la pierderea vieții a 32 de oameni și rănirea a aproape 200, au fost aduși, marți, în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, după ce în decursul zilei de luni, au fost arestaţi pentru 24 de ore.

Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, acuzați de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Colectiv, au fost reținuți luni seară de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ). Într-un comunicat de luni seară al PICCJ se arată că "incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club".

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Unul dintre cei mai respectaţi muzicieni din România, Adi Despot s-a aflat vineri seară, 30 octombrie, în clubul Colectiv, când s-a produs tragedia în urma căreia 32 de persoane au murit şi alte 130 de persoane sunt rănite în spitalele din Capitală. Adi Despot le-a explicat procurorilor ce s-a întâmplat în acea seară blestemată.

  • cine este a 32 a victima a incendiului din clubul colectiv

    Bilanțul persoanelor care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv, de vineri, 30 octombrie, a crescut marți. Din păcate, Andreea Chiriac (28 de ani), internată cu arsuri grave la Spitalul pantelimon din București, a pierdut lupta pentru viață. Ea este a 32-a victimă a incendiului din clubul Colectiv.

  • mimi voicu

    Incendiul de vineri seară, 30 octombrie, din clubul Colectiv a lăsat în urma sa 32 de persoane decedate şi alte aproximativ 150 rănite. O parte dintre victimele plecate prematur dintre noi au fost conduse în aceste zile (marţi, 3 noiembrie) pe ultimul drum, lasând în urma lor multă durere. Datoria noastră este însă una ceva mai specială. Memoria victimelor tragediei de la Colectiv trebuie cinstită şi trebuie să reuşim să ne aducem aminte de ei, aşa cum erau înainte de fatidica seară de vineri. Oameni liberi, frumoşi, veseli, care se înconjurau de prieteni.

  • incendiu explozie tragedie club colectiv

    Incendiul de vineri seara (30 octombrie), din Clubul Colectiv, a lăsat în urmă 32 de morţi şi peste 180 de răniţi. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa ar fi putut însă fi mai mare dacă nu ar fi existat oameni care şi-au riscat viaţa pentru a-i salva pe alţii şi care au dat o mână de ajutor în spitalele din Bucureşti.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5