Ceauşescu era un elev foarte bun. Lua note mari chiar şi la religie - FOTO

Ultima actualizare:

După cataloagele şcolare şi foile matricole, păstrate în Arhivele judeţene din Slatina, elevul Ceauşescu A. Niculae, fiul plugarului Ceauşescu Andruţă din satul Tătărăi-Scorniceşti s-a aflat printre fruntaşii clasei sale la învăţătură. Între 1924-1929, anii cât a frecventat şcoala primară, s-a clasificat al treilea dintre colegii săi. Dar premiantă cu coroniţă a fost totdeauna fata perceptorului.

Lixandra, mama sa, era cunoscută în sat ca femeie foarte credincioasă. Pe Nicolae, ca pe toţi ceilalţi copii şi nepoţi ai săi, l-a dus frecvent la biserică. De altfel, şcolarul Nicolae Ceauşescu avea nota maximă la religie. Catalogul, expus în anii puterii sale la Muzeul din Scorniceşti, a fost însă corectat, micşorându-se notele acordate de preot.

Cu astfel de sincope şi derapaje a fost scrisă întreaga biografie a liderului Nicolae Ceauşescu. La superlativ absolut – pozitiv, în anii puterii şi negativ, după moarte.

VEZI AICI FOTO CU CATALOGUL LUI CEAUŞESCU

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net