Ce spune decanul Facultăţii de Istorie din Iaşi despre Bogdan Maleon: "Şi-a iubit soţia!"

bogdan-si-anda-maleon.jpg

Soții Maleon și-au luat viața în ziua de Crăciun
foto: arhivă personală

Cazul soţilor Bogdan şi Anda Maleon, găsiţi spânzuraţi în ziua de Crăciun, a cutremurat o ţară întreagă, mai ales că cei doi nu au lăsat în urmă vreun bilet care să le justifice gestul. În absenţa unui motiv lăsat scris, mulţi s-au grăbit să facă speculaţii şi să creadă căcei doi soţi ar fi avut grave probleme în căsnicie. Decanul Facultărţii de Istorie din Iaşi a transmis un mesaj de condoleanţe în care a subliniat că în ciuda tuturor zvonurilor lansate de cârcotaşi Bogdan îşi iubea foarte mult soţia.

Oficialii Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi au transmis miercuri un mesaj despre colegul şi prietenul Bogdan Maleon, găsit mort alături de soţie în prima zi de Crăciun. Mesajul semnat de decanul Facultăţii de Istorie, prof. univ dr. Petronel Zahariuc, este următorul:

«"Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!“

Facultatea de Istorie priveşte înmărmurită la tragedia întâmplată în aceste zile cu familia Bogdan-Petru şi Anda-Elena Maleon! Nici un cuvânt nu poate zugrăvi tristeţea care ne-a cernit sufletele: „Dumnezeu de sus/ În inimi ne-a pus/ Numai lacrimi grele”! Noi, toţi cei care l-am cunoscut pe Bogdan-Petru Maleon, profesori, colegi, studenţi, personal administrativ şi prieteni, dăm mărturie despre viaţa frumoasă, înaltele calităţi sufleteşti şi valoroasele realizări profesionale ale colegului nostru. Bogdan a trăit drept şi frumos, i-a iubit şi respectat pe cei din jur, a muncit mult şi cu spor, însă, mai presus de tot şi de toate, şi-a iubit soţia, iar dragostea lor i-a făcut să treacă până şi ultimul prag, ajungându-se la această incredibilă şi zguduitoare poveste de jale. Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească!“».

Mesajul vine după cel de marţi al Universităţii „Al. I. Cuza“: „În această perioadă de sărbătoare, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» este îmbrăcată în doliu. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de tragedia petrecută în familia profesorului Maleon, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi director al Bibliotecii Centrale Universitare «Mihai Eminescu». Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre rudele şi prietenii familiei, spre colegi, spre cei care i-au cunoscut. În semn de respect faţă de toţi cei afectaţi, rugăm comunitatea academică şi opinia publică să păstreze o cuvenită discreţie în această situaţie încă greu de înţeles. Dumnezeu să-i odihnească în pace“.

Bogdan şi Anda Maleon au fost găsiţi spânzuraţi în casă, în prima zi de Crăciun. Potrivit ultimelor declaraţii ale anchetatorilor, cei doi consumaseră alcool înainte de a recurge la gestul extrem. Au existat zvonuri potrivit cărora, femeia ar fi vrut să se sinucidă după mai multe aventuri ale soţului ei, care au şubrezit cănicia. Cei doi vor fi înmormântaţi joi, 28 decembrie, la Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Iaşi. Ceremonia va începe de la ora 12.00.

 

Loading...

Citește și

  • anda maleon sinucidre

    O ipoteză dureroasă vine să dărâme tot ce se ştia până acum despre moartea tragică a celor doi soţi din Iaşi. După ce au eliminat varianta crimei pasionale şi au ajuns la concluzia că Anda şi Bogdan Maleon s-au sinucis, anchetatorii au mers mai departe cu investigaţiile şi suspectează că femeia suferea extrem de mult din cauza faptului că nu avea copii, acest lucru fiind se pare motivul pentru care ea a vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa.

  • Vestea că soţii Anda şi Bogdan Maleon, membri de vază ai comunităţii academice din Iaşi, s-au sinucis a cutremurat oraşul. Cei doi au fost găsiţi morţi în casă: el – spânzurat de o grindă, ea – pe podeaua aceleiaşi încăperi. În urma necropsiei s-a stabilit că soţii Maleon s-au spânzurat la un interval de două-trei ore. Analizele au relevat că Anda şi Bogdan consumaseră cantităţi mari de alcool.

  • Apropiații și colaboratorii soților Maleon din Iași nu-și pot explica gestul celor doi de a-și lua viața. Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi şi soţia acestuia erau cunoscuți ca niște oameni calmi, educați, care se iubeau foarte mult și își doreau să devină părinți în viitorul apropiat.

  • anda bogdan maleon sinucidere iasi

    Moartea soţilor Bogdan şi Anda Maleon i-a îngrozit pe prietenii celor doi care nu se aşteaptau vreodată la un astfel de gest extrem în condiţiile în care prin ochii lor păreau o familie model. „Ziarul de Iaşi“ a vorbit cu un coleg al directorului Bibliotecii Universitare. Liviu Pilat i-a aşteptat pe Anda şi Bogdan la masa de Crăciun, aşa cum stabiliseră, şi s-a îngrijorat când a văzut că nu răspund la telefon. A mers acasă la prietenii lui şi a descoperit tragedia.