Ce se întâmplă cu persoanele care se infectează după prima doză de vaccin. Când se poate efectua rapelul

vaccin-in-seringa.jpg

Vaccinurile nu conțin virusul SARS-CoV-2, ci sunt făcute pe bază ARN mesager
Vaccinurile nu conțin virusul SARS-CoV-2, ci sunt făcute pe bază ARN mesager

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei privind vaccinarea anti-COVID, anunţă că în cazul unei persoane care se infectează după prima doză de vaccin se aşteaptă vindecarea, iar dacă se depăşeşte 6 săptămâni se reia schema complet.

Când se poate efectua rapelul, dacă te-ai infectat după prima doză de vaccin

„Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a declaratValeriu Gheorghiţă.

El a explicat că Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA „nu recomandă reluarea schemei complete, doar doza de rapel”. „În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni”, mai spune Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze. „Împreună cu compania Pfizer şi cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1