Ce se întâmplă cu pensiile înainte de Paște

pensionarii-sunt-fericiti-ca-primesc-pensiile-inainte-de-paste.jpg

Pensionarii vor primi pensiile până pe 15 aprilie
Pensionarii vor primi pensiile până pe 15 aprilie

Pensionarii pot sta liniștiți! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că toate pensiile se vor vira înainte Paște, ceea ce înseamnă că până pe 15 aprilie vârstnicii vor avea banii.

Dra nu este nimic nou, având în vedere că potrivit calendarului, plățile curente se fac între 1 și 15 ale lunii. ”Până cel târziu pe 15 aprilie vor avea toate pensiile primite. Nu se dau în avans banii pentru mai. Se decalau cu o săptămână sau două și primeau pensionarii plățile în avans pentru a sărbători Paștele sau Crăciunul. De data aceasta nu se va întâmpla așa”, a explicat demnitarul, care a spus că unii dintre beneficiari voi primi și pensiile recalculate.

Este vorba despre românii care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

”Facem toate simularile pentru a fi siguri că nu greșim. Am terminat simulările, începem să eliberăm deciziile de calcul începand cu cele mai vechi. Sunt deja decizii emise și până la Paște o parte din ei vor primi din bani. După decizie vor fi în plată cu noul cuantum, iar din septembrie conform cu noul punctaj”, a adăugat Marius Budăi, într-o intervenție la România tv.

 Majorările sunt semnificative. În grupa I de muncă, o pensie care în prezent este de aproximativ 2.000 de lei va ajunge până la aproximativ 4.000 de lei.

În grupa II de muncă, o pensie de 2.000 de lei va ajunge peste 3.000 de lei.

 

Loading...