Ce scrie presa străină despre noul premier desemnat Dacian Cioloş

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Dacian Cioloş, marţi (10 noiembrie)Foto: Mediafax
Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Dacian Cioloş, marţi (10 noiembrie)Foto: Mediafax

La presiunile străzii, Victor Ponta şi-a dat demisia. După lungi consultări, Klaus Iohannis l-a numit premier pe tehnocratul Dacian Cioloş, o desemnare care nu a fost o surpriză pentru nimeni, având în vedere că protestatarii voiau un om integru, care să nu aparţină niciunui pardit politic. Presa internaţională a relatat pe tema acestui subiect.

Jurnaliştii străini au scris despre decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l numi pe Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru. Presa internaţională a notat că hotărârea a fost luată pe marginea tensiunilor şi a protestelor de după tragedia care a avut loc în Club Colectiv.

"Fostul comisar european Dacian Cioloş, desemnat prim-ministru în România", a titrat ziarul francez Le Monde.  Totodată, presa americană a notat că "Preşedintele României Klaus Iohannis l-a ales pe Dacian Cioloş în funcţia de premier". The New York Times a precizat că noul premier desemnat al României a fost comisar al Uniunii Europene şi consilierul şefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Washington Post a titrat că "Preşedintele României l-a nominalizat pe fostul comisar european Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru". Informaţia că noul premier desemnat al României este un tehnocrat cu o reputaţie bună a ajuns în toată presa străină. Jurnaliştii de peste hotare au precizat că Cioloş a fost consilier pentru Securitatea Alimentară al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi că este văzut bine în Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net