Ce s-a întâmplat cu creşterea salariilor înalţilor demnitari

646x404.jpg

salarii, demnitari, dezbatere, senat, comisie
Senatorii din Comisia Buget Finanțe au amânat azi dezbaterea pe tema salariilor
Citeste tot despre: 

Înalții demnitari nu vor avea parte prea curând de salarii mărite. Senatorii din Comisia de Buget au amânat, azi, dezbaterea proiectului de lege.

Senatorii au amânat dezbaterea şi votul asupra aprobării ordonanţei pentru creşterea salariilor demnitarilor pentru a avea cunoştinţă şi de observaţiile Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, anunță Mediafax.

O parte din senatorii Comisiei de Buget au afirmat că o decizie în privinţa acestei ordonanţe ar trebui să fie luată după cunoaşterea reglementărilor stabilite de Legea salarizării, care ar trebui să fie gata la 15 octombrie.

Pe 8 iulie, Guvernul a aprobat ordonanța 14/ 2015 care prevede ca președintele, premierul și sefii celor două camere din Parlament vor avea un salariu brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei. Salariul brut al vicepremierului va fi de 20.000 lei, iar cel net de 14.024 lei.

Ceilalți înalți demnitari, miniștri și șefi de servicii secrete, vor fi plătiți cu câte 19.055 lei brut, salariul net urmând sî fie de 13.365 lei.

În prezent, salariile președintelui și premierului sunt de aproximativ 6.500 lei net, iar al unui ministru de circa 5.300 lei.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1