Ce oraş luminează mai frumos?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Europa se pregăteşte pentru sărbătoare. Principalele oraşe ale bătrânului continent au aprins beculeţele de Crăciun, spre încântarea locuitorilor lor.

Francezii au luminat Parisul încă din 27 noiembrie. Strada Sf. Carol a fost împodobită cu ghirlande alb-galbene. În fundal, Turnul Eiffel străluceşte precum răzbate un far prin ceaţa mărilor.

Piaţa Spaniei din Roma a fost luată cu asalt pe 3 decembrie de italieni. Ei au vrut să vadă cum au împodobit edilii oraşul de Sărbători. Viena ne surprinde şi în acest an prin simplitatea ornamentelor de iarnă şi prin modul în care au fost puse în valoare clădirile de patrimoniu.

Capitala Austriei străluceşte în preajma Crăciunului, chiar dacă bulevardele n-au fost înzorzonate cu ghirlande multicolore. În Bucureşti, iluminatul de Sărbători a fost inaugurat duminică, pe 4 decembrie.

Peste 2,6 milioane de leduri ecologice vor lumina capitala României în luna cadourilor şi de Anul Nou. Care oraş vă place mai mult?

Bucureşti - Edilii au făcut economie şi la curent şi la ornamente. Totuşi, capitala României e gata de sărbătoare

Viena - Capitala Austriei e luminată exemplar. Clădirile istorice sunt bine puse în valoare

Paris - Turnul Eiffel, principalul punct de atracţie al capitalei Franţei, e complet luminat

Mai multe imagini AICI.

Iluminatul de Sărbători ne costă 150.000 de euro pe an

Ornamentele de Sărbători şi contravaloarea energiei electrice consumate îi costă pe bucureşteni aproape 150.000 de euro în fiecare an. Suma e prevăzută în contractul semnat de Municipalitate cu Luxten în luna decembrie a anului 1997.

Atunci Primăria Capitalei a atribuit companiei serviciile de întreţinere, menţinere a patrimoniului, reabilitare a sistemului de iluminat şi a instalaţiilor aferente, dar şi plata contravalorii consumului de energie electrică aferent sistemului public de iluminat pentru următorii 15 ani. Valoarea contractului e de 9,27 de milioane de lei noi (2,15 milioane de euro la cursul actual) pentru cei 15 ani.

Municipalitatea a prelungit, însă, contractul cu Luxten până în 2017, după ce compania a investit, între anii 2002-2003, 22 de milioane de dolari (16,44 milioane de euro) în extinderea şi întreţinerea sistemului de iluminat public pe 136 de străzi. Aceşti bani vor fi recuperaţi de Luxten din bugetul Capitalei, din 2013 până în 2017.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net