Ce bijuterie va fi Gara Brad! Când se termină lucrările

Citeste tot despre: 

Una dintre cele mai frumoase gări din ţară se află în şantier de doi ani. Între timp, monumentul istoric vechi de peste 120 de ani şi-a schimbat înfăţişarea, iar autorităţile au planuri mari cu acesta.

La doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare, Gara Brad, una dintre cele mai frumoase gări din ţară redevine treptat „bijuteria” de la începuturile sale, acum peste 120 de ani. Lucrările la staţia CFR se apropie de final, iar autorităţile locale au planuri mari cu ea.

gara_brad_2.png

gara din brad
Așa arăta gara în anul 2016
Foto: adevarul.ro

gara_brad_3.png

gara din brad
Se lucrează de zor zilele acestea la modernizarea Gării din Brad
Foto: adevarul.ro

„Gara CFR Brad, bijuterie arhitecturală a municipiului nostru, îşi schimbă înfăţişarea în bine, pe zi ce trece. Am vizitat astăzi şantierul staţiei CFR Brad şi am constatat cu mare satisfacţie că lucrările au avansat şi clădirea arată foarte bine în zonele unde s-a intervenit. În interior încă nu sunt stabilite categoriile de lucrări ce urmează să se execute, fiind încă multe camere total neamenajate. De asemena o anexă a clădirii este într-o stare avansată de degradare şi necesită intervenţii de urgenţă. În perioada imediat următoare este programată o întâlnire cu conducerea Regionalei CFR Timişoara în vederea stabilirii unei strategii comune pentru punerea în valoare a monumentului. Opinia administraţiei publice locale exprimate în nenumărate rânduri de primărie a fost pentru reabilitarea corespunzătoare a tuturor spaţiilor şi înfiinţarea în clădirea gării a Muzeului Ţării Zarandului, având în vedere zestrea etnografică, istorică şi culturală a acestei zone”, susţine primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.
Citește mai mult pe adevarul.ro

Loading...