CCR a amânat pentru 30 mai, decizia privind schimbarea lui Kovesi de la șefia DNA

img_8495-tudorel-toader-e1512049509867-1000x600.jpg

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a venit personal la CCR pentru a susține revocarea șefei DNA

Lovitură de teatru la CCR! Dezbaterile pe tema conflictului între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA de către președintele României, Klaus Iohannis, au fost amânate pentru 30 mai. Potrivit antena3.ro, anunțul a fost făcut de preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Înainte de ședință, surse din coaliția PSD și ALDE răspândeau informația că victoria va fi de partea Guvernului Dăncilă, cu un scor de 6 la 3. Aceștia aduceau în sprijin, faptul că a fost acceptată cererea coaliției guvernamentale, de devansare cu 10 zile a termenului de dezbatere a constestației, stabilit inițial pentur 20 mai.

Pentru a demonta refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la ședința CCR s-a prezentat, așa cum promisese, însuși ministrul Justiției, Tudorel Toader. În pledoaria sa, acesta a susţinut că raportul care stă la baza demiterii șefei DNA și pe care l-a întocmit personal, aduce argumente de natură juridică şi managerială în favoarea revocării, în timp ce şeful statului a adus doar argumentul lipsei de oportunitate.

Dacă judecătorii CCR vor da dreptate Guvernului Dăncilă, rolul preşedintelui se va schimba, iar vetoul său va deveni unul formal. Prin urmare, acesta este obligat să accepte revocarea procurorului şef al DNA

Loading...

Citește și

  • tudorel toader

    Noul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, este rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi fost judecător al Curţii Constituţionale din 2006 până în 2016.

  • La 43 de ani este cea mai puternică femeie din România. Numele ei provoacă spaimă și puțini bărbați își doresc să o cunoască. Laura Codruţa Kövesi a primit luni OK-ul de la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru cel de al doilea mandat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Cine este procuroarea de 1.90 m care a făcut sport de performanță vă spune Click!

  • După o comunicare ce a durat 80 de minute și în timpul căreia Tudorel Toader nu a acceptat întrebări din partea jurnalliștilor, ministrul Justiției a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, procurosul-șef al DNA.

  • La scurt timp după ce minstrul Justiției Tudorel Toader și-a încheiat comunicarea din fața presei, de joi, 22 februarie,cu cererea de revocre a procurorului-șef al Dna, Laura Kodruța Kovesi. președintele Klaus Iohannis a ieșit cu o reacție.