A căzut moţiunea împotriva lui Petre Daea, ministrului agriculturii

Ultima actualizare:

    Petre Daea
Petre Daea

Plenul Camerei Deputaţilor a respins astăzi (26 septembrie), moţiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Petre Daea. Marţi, la dezbateri, Daea a susţinut că se exagerează cu prezentarea situaţiei pestei porcine în România.

Ministrului agriculturii, Petre Daea, i  se reproșează că nu a combătut eficient cazurile de pestă porcină africană.

Plenul Camerei Deputaţilor au votat, astăzi (26 septembrie), moţiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Petre Daea. Moţiunea a fost votată de 93 de deputaţi., înregistrându-se 150 de voturi "pentru" şi 20 de abţineri.

Acesta a explicat că pesta porcină africană este prezentă în 13 judeţe, dar nu pe întreg teritoriul acestor judeţe,”cum se exagerează pentru a se da impresia de situaţie scăpată de sub control”. Ministrul a mai spus că, de exemplu, în judeţul Bihor sunt sau au fost focare doar în 8 localităţi, adică 1,5% din numărul localităţor judeţului.

Petre Daea a precizat că, în prezent, în 238 localităţi din cele 13 judeţe sunt focare, respectiv un procent de 6,3 la sută. El a spus că cel mai afectat judeţ este Tulcea, cu 42% din localităţi.

Preţul cărnii de porc a scăzut

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri (26 septembrie), că preţul cărnii de porc a scăzut, dar piaţa va avea de suferit din cauza pestei porcine, scrie news.ro.

Întrebat dacă există o evaluare privind evoluţia preţului cărnii de porc, ministrul a răspuns: ”Vedem acum că a scăzut preţul cărnii de porc. Evaluările acestea nu pot fi făcute acum. Evident că piaţa va suferi, pentru că sunt efective de animale care au ieşit din totalul efectivelor din ţară”.

Chestionat dacă poate spune cât va fi preţul de Crăciun, Petre Daea a replicat: ”Nu pot să spun eu acum, pentru că piaţa stabileşte cât e preţul şi de Crăciun, şi de Anul Nou”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net