Cazul celor 13 morți suspecte de la Secția ATI din Sibiu ia o nouă turnură. Ce au decis procurorii

Ultima actualizare:

    13 persoane bolnave de Covid au murit în condiții suspecte la Spitalul din Sibiufoto: Hepta
13 persoane bolnave de Covid au murit în condiții suspecte la Spitalul din Sibiufoto: Hepta

Anchetatorii au stabilit că cei 13 morți de la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu nu au fost uciși cu intenție, însă este posibil să fi fost uciși prin neglijență. Autoritățile au deschis și 13 dosare penale pentru ucidere din cuplă. Ele vor fi mutate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru că nu mai este vorba de omor calificat.

Anchetatorii au stabilit că în cazul celor 13 morți de la secția Covid a Spitalului din Sibiu este vorba despre neglijența cadrelor medicale. Au fost audiate mai multe persoane în acest caz, dar niciunul dintre cei decedați nu a fost supus unei autopsi, potrivit gândul.ro. Asta înseamnă că încă nu se cunoaște cauza morții. Pentru asta, persoanele care au murit la spital ar trebui exhumate. 

„Din materialul probator administrat în cauză nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI COVID a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie directă sau indirectă de personalul medical al acestei instituţii.

Întrucât, din materialul probator administrat până în prezent, nu a fost exclusă posibilitatea ca aceste decese să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, prin ordonanţa din data de 02.12.2021 procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei sesizate din infracţiunea de omor calificat, prev. şi ped. de art. 189 al. 1 lit. f din C.p. în infracţiunile de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 al. 2 din C.p..

De asemenea, prin aceeași ordonanţă, s-a dispus disjungerea şi formarea unui număr de 13 dosare, câte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care în cauză s-a formulat plângere penală. În dosarele noi formate se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, conform competenţei”, se arată în comunicatul procurorilor.

În momentul de față, urmărirea penală este începută in rem în urma plângerilor a familor celor 13 pacienți decedați la Spitalul din Sibiu.

Citește și

Primele amenzi după scandalul pacienților sedați și legați de pat de la ATI Sibiu

Pacienții Covid de la Spitalul din Sibiu ar fi fost sedați și legați de paturi

Pacienții decedați aveau între 40 și 80 de ani. Cazul a fost făcut prima dată public în martie anul acesta, după ce un lucrător la Secția de terapie intensivă a Spitalului a dezvăluit că mai mult pacienți Covid erau ținuți legați de paturi, aveau răni la mâini din cauza feșelor și erau sedați cu Midazolam, Propofol și Fentanyl, anestezice și sedative extrem de puternice.

”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, a declarat sub anonimat cadrul medical pentru Turnul Sfatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net