«Căutaţi Fervex? S-a retras, dar noi mai avem»

Ultima actualizare:

"Medicamentul Fervex a fost retras din farmacii". Aceasta a fost informaţia care, încă de ieri dimineaţă, se afla pe toate canalele media. Decizia a fost luată de Agenţia Europeană a Medicamentului şi imediat a fost preluată de toate autorităţile farmaceutice din Europa, inclusiv de cele din România.

Potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Marius Savu, producătorul medicamentului, compania franceză Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, respectiv Fervex cu aromă de zmeură. Astfel, a hotărât retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulţi şi copii.

"Fervex cu aromă de zmeură nu se comercializează în România, dar în urma deciziei Agenţiei Europene, Fervex a fost retras de la vânzare în toate variantele", a completat preşedintele ANM.

Ieri după-masă, am vrut să vedem dacă farmaciştii români au scos, într-adevăr, de la vânzare produsul. Mulţi dintre ei ne-au spus că "Fervex a fost blocat la vânzare".

Alţii habar n-aveau de decizia ANM: "Nu ne-a anunţat nici un furnizor despre această retragere. Noi avem Fervex la vânzare", ne-a spus una dintre angajatele de la Farmacia 3F de pe Calea Victoriei, din Bucureşti. În cazul altor farmacişti am fost uimiţi să constatăm că, deşi aflaseră de retragerea Fervex, continuau să-l vândă. Angajatul de la Farmalex Total, de pe str. Luncani, din sectorul 1, a ţinut să ne asigure că, "dacă veniţi azi-mâine, mai găsiţi".

Medicamentul Fervex este recomandat pentru tratamentul răcelilor şi stărilor gripale, potrivit prospectului produsului. Preşedintele ANM, Marius Savu, a spus că reacţiile adverse care ar putea fi produse de medicamentele Fervex cu încărcătură microbiană sunt greaţă, vărsături şi diaree. Savu a mai spus că au fost retrase din farmacii 800.000 de Fervex. El recomandă persoanelor care au deja Fervex acasă să nu-l mai folosească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net