Câți violatori și criminali au fost eliberați din pușcării într-o singură zi

Ultima actualizare:

    Alți peste 3.000 de deținuți ar putea fi eliberați în perioada următoare
Alți peste 3.000 de deținuți ar putea fi eliberați în perioada următoare

În prima zi după intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu au fost eliberați din pușcăriile românesți 529 de deținuți. Printre aceștia se numără și șase persoane condamnate pentru omor deosebit de grav.

Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), dintre cei 529 de deținuți eliberați în prima zi în care legea a intrat în vigoare, 184 au fost condamnați pentru furt, 135 pentru tâlhărie, 47 pentru viol și 33 pentru omor. Dintre aceștia din urmă, șase au fost închiși pentru omor deosebit de grav.

Cei mai mulți deținuți au fost eliberați din penitenciarele din județele Giurgiu (80), Constanța (55) și Iași (37), a transmis ANP, în urma unei solicitări Hotnews. În Capitală au fost eliberați 37 de deținuți din penitenciarul Jilava și zece din penitenciarul Rahova.

Legea privind recursul compensatoriu a intrat în vigoare joi, 19 octombrie, și prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare fiecare deținut beneficiază de șae zile considerate efectuate. În perioada următoare ar putea fi eliberați, în baza acestei legi, alți 3.349 de deținuți, cifră considerată de ministrul Tudorel Toader mare. Ministrul a recunoscut că efetele legii îi depășesc așteptările.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net