Câte doze de vaccin anti-Covid-19 a comandat România. ”Am vrut să asigurăm pentru 50% din populație”

Ultima actualizare:

    Mai multe variante de vaccin anti-Covid-19 au intrat deja în faza de testarefoto: Getty Images
Mai multe variante de vaccin anti-Covid-19 au intrat deja în faza de testarefoto: Getty Images

Cercetătorii sunt tot mai aproape de obținerea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus, iar România s-a așezat deja la coadă pentru a cumpăra dozele salvatoare. Ministrul Sănătății a declarat că țara noastră a comandat 10 milioane de doze de vaccin, ceea ce ar fi suficient pentru jumătate din populație.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă, că România a cerut Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19. 

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferință de presă, citat de Digi 24.

Ce categorii au prioritate la vaccinul anti-Covid-19

Nelu Tătaru a precizat că în primul rând vor fi vaccinaţi cei care fac parte din categoriile cele mai expuse. „Acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme (copii şi bătrâni - n.r), cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin”, a spus Nelu Tătaru. 

Citește și:

Ce spun unii români despre vaccinul anti-Covid-19: «Ferească Dumnezeu. Nici prin gând nu-mi trece să-l fac»

Peste 20 de variante de vaccin anti-Covid-19 în faze avansate de testare

Ministrul Sănătății explica luna trecută, la Digi24, că punerea pe piață a unui vaccin împotriva coronavirusului este posibilă în prima parte a anului viitor, iar Comisia Europeană este în contact cu firmele producătoare, astfel încât să asigure stocuri pentru cetățenii statelor UE, inclusiv pentru România. 

Prima firmă care va avea vaccinul, Comisia Europeană se va îndrepta spre această firmă și vom avea și noi acces la vaccin. Două firme se apropie de final, probabil în prima jumătate a anului viitor va fi disponibil pe piață”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

El a precizat că Bruxelles va încerca să achiziționeze stocuri, iar apoi le va distribui către statele membre, iar România va avea și ea acces.

Ministrul Nelu Tătaru anticipează că din a doua jumătate a anului viitor, după ce capacitățile de producție vor crește, vaccinul va fi mai ușor de procurat.

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net