Un vaccin pentru coronavirus, gata pentru primele teste. Va fi disponibil peste 18 luni

vaccin-coronavirus.jpg

vaccin coronavirus
Un vaccin produs de compania Moderna va fi testat în curând
Foto: pixabay.com

Firma americană de biotehnologie Moderna a trimis un vaccin experimental pentru Covid-19 cercetătorilor guvernului Statelor Unite, la numai şase săptămâni după ce a început să lucreze la imunizare, relatează CNN.

Coronavirusul s-a extins, iar mai multe cazuri au fost deja confirmate şi în ţări europene, printre care Italia, Spania, Austria şi Germania. Principalul focar de infecţie din Europa este reprezentat de Italia, unde au fost înregistrate peste 300 de cazuri de infestări, iar 11 oameni şi-au pierdut viaţa. În aceste condiţii, găsirea unei soluţii care să oprească răspândirea şi să stopeze dezvoltarea virusului este esenţială. 

Firma americană Moderna a anunţat luni că primul set din noul vaccin, numit mRNA-1273, a fost trimis la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID). Moderna a anunţat că primele fiole cu vaccinul experimental vor fi folosite într-un studiu de Faza 1 în Statele Unite, fază care implică de obicei testarea unui vaccin pe un număr mic de oameni sănătoşi.

Directorul NIAID, Anthony Fauci, a declarat că un test clinic ar putea începe la sfârşitul lunii aprilie, acesta fiind primul pas pentru producerea unui vaccin disponibil pentru a fi utilizat.

Oficiali din sectorul sănătăţii şi companii farmaceutice din jurul lumii lucrează în ritm rapid pentru a identifica tratamente sau un vaccin pentru a ajuta lupta cu virusul care a infectat peste 80.000 de oameni la nivel mondial.

Vaccinul, disponibil în cel puţin 18 luni de la fabricare 

Fauci a declarat anterior la CNN că cercetătorii ar putea accelera procesul de aprobare a vaccinului, în urma succesului testului de laborator. Dar chiar şi dacă cercetătorii vor lucra în ritm rapid, de urgenţă, vaccinul nu va fi disponibil pentru utilizare în următoarele 18 luni, a declarat marţi Fauci.

Moderna nu este singurul producător de medicamente care speră să găsească o imunizare pentru virus.

Mai mulţi giganţi famaceutici se luptă să găsească un remediu 

Giganţii farmaceutici Johnson & Johnson şi GlaxoSmithKline lucrează la vaccinuri, ca şi cercetători ai guvernului american, inclusiv unii ai NIAID.

Acţiunile companiei Gilead au crescut luni cu 5%, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că unul dintre medicamentele sale, remdesivir, dă semne că ar ajuta la tratarii bolii provocate de coronavirus.

În timp ce vaccinul experimental dezvoltat de Moderna nu are încă eficacitatea dovedită, viteza cu care a fost creat reprezintă un progres.

Potrivit Moderna, vaccinul a fost dezvoltat în 42 de zile, dipă ce compania a obţinut informaţii genetice despre coronavirus.

Prin comparaţie, cercetătorii au avut nevoie de circa 20 de luni pentru a începe testele pe oameni pentru vaccinul destinat SARS, un coronavirus mai vechi, potrivit unui articol scris de Fauci.

Loading...

Citește și

 • Copiii poartă măști chirurgicale ca protecție împotriva coronavirusului

  Coronavirusul ucide sute de oameni în fiecare zi. Însă cea mai mare rată a deceselor se întâlnește la persoanele în vârstă și pe cei care au comorbidități. Se pare însă că virusul ucigaș îi ocolește pe copii. Specialiștii încearscă să elucideze misterul acesta, care ar putea să îi ajute în combaterea bolii.

 • Coronavirusul se extinde rapid

  Virusul gripal sezonier și coronavirusul amenințător din Asia bagă spaima și în români. Comandamente speciale au avut loc, ieri, atât la Primăria Capitalei, cât și la Ministerul Sănătății, pentru stabilirea unor măsuri care să ducă la limitarea numărului de îmbolnăviri. Oficialitățile din Capitală sunt îngrijorate de numărul mare de copii diagnosticați cu gripă, iar în ceea ce privește virusul din China, o nouă alertă s-a înregistrat luni și în România

 • coronavirus

  Regiunea Catalonia a confirmat marţi, 25 februarie, primul caz de infectare cu Covid-19, potrivit TVE, astfel că în Spania sunt în prezent două cazuri înregistrate.

 • spital din wuhan

  Coronavirus România. Pe fondul isteriei iscate din cauza suspiciunilor de îmbolnăviri cu Covid-19 pe teritoriul României, Ministerul Sănătății ne dă 10 sfaturi de prevenție. Sunt la îndemâna oricui și ar putea face diferența între o persoană cu pneumonie virală și una sănătoasă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1