Cine sunt cei trei medici din linia întâi, uciși de coronavirus

Ultima actualizare:
Nu de puține ori, medicii  se simt neputincioși
Nu de puține ori, medicii se simt neputincioși

Un alt medic a pierdut lupta cu noul coronavirus, de această dată în judeţul Hunedoara. Este vorba despre doctoriţa Marinela Feier, în vârstă de 70 de ani, care lucra la secţia de medicină internă la Spitalul Municipal Brad. A murit duminică seara, într-un spital din Cluj. Este al treilea medic răpus de această boală.

Anunţul tragediei a fost făcut, azi, 28 aprilie, de către primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. „O veste tristă pentru comunitatea noastră. Din nefericire, doamna doctor Marinela Feier, medic la Spitalul Municipal Brad, după o lungă suferinţă la secţia ATI de la un spital clujean, a pierdut în seara zilei de 27 aprilie 2020 lupta cu necruţătorul COVID-19. A fost un om deosebit şi un profesionist desăvârşit, dar mai ales a fost un om care a iubit mult oamenii!”, a transmis primarul, citat de adevarul.ro.


    Nu de puține ori, medicii  se simt neputincioși
Nu de puține ori, medicii se simt neputincioși

Valeriu Neagoie, primul medic ucis de COVID-19

Pe 21 aprilie, dr. Valeriu Neagoie (62 de ani) de la Spitalul Judeţean Constanţa avea să devină primul medic ucis de Covid-19 din România. Suferea de diabet şi obezitate. A murit la Spitalul ”Matei Balş” din, Bucureşti, unde era tratat. Medicul internist lucra la secţia Medicală 2 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Fusese contact al primului caz de pacient cu coronavirus din Constanţa - asistentul medical de la Medicală 2. Asistentul medical s-a vindecat între timp. Medicul se testase de două ori pentru coronavirus şi a stat în izolare timp de 14 zile. La terminarea perioadei de izolare, el şi-a dat demisia, iar 6 aprilie a fost ultima sa zi de muncă la spital. Ironia sorţii, boala a debutat exact a doua zi, la 7 aprilie. O zi mai târziu, pe 8 aprilie, doctorul Valeriu Neagoe a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, de unde a fost transferat la la Bucureşti, la Spitalul “Matei Balş”. Acolo a murit, la 21 aprilie.

Medicul Valeriu Neagoie
Medicul Valeriu Neagoie

Pe 26 aprilie, o doctoriţă de 68 de ani din Botoşani, care suferea de diabet zaharat şi de cardiopatie hipertensivă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Avea specialitatea medicină internă şi trecuse de vârsta de pensionare, însă a vrut să mai lucreze şi a primit derogare, pe fondul lipsei de medici din România. La nivel naţional, peste 1.000 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Conform unui raport transmis de Institutul Naţional de Sănătate Publică, 1 din 9 persoane infectate cu coronavirus este cadru medical.

Click! spune

Peste 86% dintre românii ucişi de coronavirus aveau cel puţin o comorbiditate (altă afecţiune gravă), iar aproape jumătate dintre decese (48,5%) s-au înregistrat în doar 4 judeţe ale ţării - Suceava, Hunedoara, Arad şi Galaţi - şi în Bucureşti, arată datele Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net