Câte dintre amenzile date în starea de urgență au fost plătite. Ce spune Florin Cîțu

Ultima actualizare:

    Florin CîțuFoto: Arhiva Click!
Florin CîțuFoto: Arhiva Click!

În starea de urgență au fost date amenzi de 600 de milioane de lei, însă statul nu a recuperat nici măcat 100 de milioane de lei din aceștia. Ministrul Finanțelor, Florin Câțu a spus că în cazul în care aceste amenzi vor fi contestate, iar cetățenii vor avea decizii favorabile, statul va trebui să renunțe la sumele acestea.

Peste 600 de milioane de lei este ultima cifră oficială înaintată de autorități cu privire la valoarea amenzilor care au fost pentru nerespectarea măsurilor începând de la instituirea stării de urgență. Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a dezvăluit în exclusivitate, la Digi 24 câte dintre aceste amenzi au fost și plătite.

„Mai puțin de 100 de milioane de lei”, a spus Florin Cîțu, despre amenzile care au început să fie date odată cu instituirea stării de urgență, pentru nerespectarea măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

„Sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”, a completat ministrul Finanțelor.

Cîțu a explicat că în cazul persoanelor care contestă amenzile și câștigă în instanță „de obicei se fac compensări” din impozite și taxe, dar „sunt și cazuri când primesc banii, depinde care este situația personală a fiecărei persoane”.

Referitor la sancțiunile date în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, 343 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 168.100 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 7 iunie,  73 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net