Cât mai ține vremea rea. La munte, ploaia s-a transformat în ninsoare

ploaie_si_ninsoare_alerta_vreme_rea.jpg

ploaie si ninsoare alerta vreme rea
ANM a emis o alertă de vreme rea

După o primă zi de Paște în care vremea fost superbă, cu soare și temperaturi ridicate, lucrurile s-au schimbat radical luni, 17 aprilie. În jumătatea de sud a țării plouă neîntrerupt de dimineață, iar la munte, ploia măruntă s-a transformat în ninsoare.

Veștile de la meteorologi nu sunt foarte optimiste nici pentru perioada imediat următoare. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o atenţionare de ploi, intensificări ale vântului şi vreme rece în sudul şi sud-estul ţării, de duminică seară până marţi dimineaţă.

Așadar, ploaia, vântul și temperaturile reci se vor înregistra cel puțin până marți la ora 10.00. Astfel, în intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat  30 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1.500 metri, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În regiunile extracarpatice, vremea se va răci accentuat, devenind rece pentru această dată, iar vântul se va intensifica treptat, cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50-55 de kilometri la oră.

Loading...

Citește și

  • hipermarket program paste

    În ziua de Paşte, majoritatea magazinelor, dar şi a centrelor comerciale sunt închise, excepţie făcând AFI Cotroceni şi Promenda, câteva hipermarketuri, dar şi cinematografele care funcţionează după un program special. În perioada 12-14 aprilie, magazinele au program prelungit, iar sâmbătă, 15 aprilie, centrele vor închide mai devreme.

  • Horia Vîrlan, gazda emisiunilor „„Mama mea găteşte mai bine” şi „Super Cireaşa de pe tort”, de la Prima TV, ne oferă cele mai tari reţete de Paşte.