Cât costă o casă la roşu în regie proprie

Ultima actualizare:

    Cât costă o casă la roşu în regie proprie: Ce îi atrage pe clienţi foto: România Tv
Cât costă o casă la roşu în regie proprie: Ce îi atrage pe clienţi foto: România Tv

Primul lucru care ne preocupă când vine vorba de construcţia unei case este costul. Ne întrebăm cât costă o casă la roşu în regie proprie.

Pentru cei care deţin un teren şi vor să îşi contruiască o casă, vor vrea, cu siguranţă, să ştie cât costă o casă la roşu în regie proprie. O casă construită în regie proprie este mai ieftină. Firma construieşte casa pentru 300-400 de euro metrul pătrat, iar meseriaşul pentru 150 de euro metrul pătrat. La o casă de 80 de metri pătraţi pot fi scutiţi aproape 2.000 de euro. Click! îţi prezintă cât costă o casă la roşu în regie proprie.

Avantaje:

  • Atunci când vrei să ştii cât costă o casă la roşu în regie proprie, trebuie să iei în calcul mai multe variante. Avantajul principal al construirii îl constituie echipa de meşteri particulari. Aceştia oferă un preţ mai mic la manoperă.
  • Manopera pentru o casă la roşu în regie proprie construită din cărămidă şi beton reprezintă aproximativ 30% din costurile totale ale construcţiei. Acesta este unul dintre lucrurile pozitive care îi atrag pe clienţii care doresc o casă la roşu în regie proprie.
  • Posibilitatea de a schimba echipa de lucratori în cazul în care clientul nu este mulţumit de calitatea lucrării.

Dezavantaje:

  • Lipsa unui contract şi a unei garanţii. 
  • Lipsa controlului asupra preţului final.
  • Riscul în ceea ce priveşte calitatea lucrării şi termenul de finalizare constituie principalul dezavantaj în contruirea unei case la roşu în regie proprie.

Cât costă o casă la roşu în regie proprie: Ce ne sugerează specialiştii

"Varianta ridicării unei construcţii în regie proprie, cu o echipă de meşteri, este aleasă de către cei care doresc să construiască mai ieftin. Aceasta variantă este rentabilă din punct de vedere financiar datorită diferenţei de preţ rezultate, în principal. Eu personal nu recomand niciodată construcţia cu meşteri" a spus pentru România Tv, arhitectul Octavian Ungureanu, reprezentant trilitica Frame, referitor la cât costă o casă la roşu în regie proprie.

Deasemenea, la o casă la roşu în regie proprie nu se plătesc impozite, tva. Există şansa să găseşti şi oamenii potriviţi, serioşi şi responsabili, iar in final să-ţi construieşti casa la un preţ destul de mic. Dacă toate acestea se respectă merită să contruieşti o casă la roşu în regie proprie.

"Vorbim în primul rând despre lipsa contractelor legale de muncă încheiate între investitor şi constructor, din care decurge lipsa garanţiilor asupra lucrării executate în aceste condiţii, deoarece în contract se stabileşte nivelul de calitate dorit. De asemenea, nu există niciun termen de execuţie", a mai precizat acesta.

Totuşi, o familie care decide să ridice o casă la roşu în regie proprie şi nu vrea să apeleze la un dezvoltator imobiliar ajunge la costuri medii de 500 de euro pe metrul pătrat, cu tot cu finisaje, cu instalația electrică, manoperă și cu materiale de foarte bună calitate.

''Cine își bugetează să își facă o locuință în regie proprie probabil că trebuie să ia în calcul costuri de 500 de euro pe metrul pătrat construit, la finalizarea casei, adică atunci când se mută în ea, cu finisaje, cu tot cu instalații, dar fără mobilă și fără a include prețul terenului“, a afirmat Adrian Bezerghianu, directorul general al SC Elpreco SA. Cu alte cuvinte, o căsuță de 100 de metri pătrați va costa la final aproximativ 50.000 de euro (circa 220.000 de lei), dacă se folosesc materiale bune, la care se adaugă prețul terenului, în funcție de zona în care va fi construită casa.

''O casă la roșu în regie proprie poate să coste destul de puțin, dar cei mai mulți bani sunt „înghițiți“ de o locuință în stadiul în care trece de la ridicare la finisare. Puțini știu că zidăria unei locuințe reprezintă doar 6-7% din costul ridicării unei case'', a mai spus Bezerghianu. Persoanele care vor o casă nouă sunt sfătuiți să utilizeze materiale de calitate pentru pereți, datorită faptului că nu costurile cu zidăria sunt cele mai mari la o locuință.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net