Cât câștigă «Jojo», românul-erou, ca măturător la Nisa. A impresionat pe toată lumea cu generozitatea lui

Ultima actualizare:

    Ion-Nelu Gioroiu, când a semnat hârtiile pentru angajare, alături de edilul din NisaFoto: Primăria Nisa
Ion-Nelu Gioroiu, când a semnat hârtiile pentru angajare, alături de edilul din NisaFoto: Primăria Nisa

Ion Nelu-Gioroiu, cerşetorul român care şi-a donat în octombrie 2020 economiile de 150 de euro pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inun­daţiilor, a vorbit în exclusivitate pentru „Adevărul”, după ce gestul său a făcut ocolul Franţei. Christian Estrosi, primarul oraşului Nisa, i-a găsit o slujbă şi o locuinţă românului-erou.

Ca-n filme! Fost om al străzii, Ion-Nelu Gioroiu (54 de ani) este un adevărat erou la Nisa, în Franţa, cucerind milioane de oameni cu generozitatea sa. În octombrie 2020, românul, care dormea sub cerul liber pe străzile din Nisa, a mers cu câştigurile de 150 de euro, obţinute după vânzarea unor reviste, şi a donat banii pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes. Astă-primăvară, olteanul a impresionat din nou. El a prins un hoţ care furase telefonul unei franţuzoaice şi i l-a înapoiat acesteia. Presa din Hexagon a mediatizat amplu cele două fapte ale românului.

Ion-Nelu Gioroiu a venit acum patru ani în Franţa, unde s-a ocupat, o perioadă, de grădinărit. Noaptea, “Jojo”, cum îi spun francezii, dormea aproape de Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană. În noiembrie 2020, viaţa i s-a schimbat, după ce Christian Estrosi, primarul oraşului Nisa, i-a oferit o slujbă şi o locuinţă.

Edilul a vorbit pentru „Adevărul” despre eroul român. În octombrie 2020, sudul Franţei a fost lovit de o furtună violentă, care a lăsat sute de oameni fără locuinţe. „În faţa acestor drame s-a născut o solidaritate impresionantă, iar Ion-Nelu Gioroiu a decis să facă un gest incredibil. A donat suma pe care o câştigase vânzând revista Sans Abri 06, adică 150 de euro, pentru persoanele sinistrate. Cum să nu te emoţioneze un asemenea gest, venit din partea unei persoane fără adăpost?”, a declarat Christian Estrosi.   

Împreună cu Pierre-Paul Léonelli, responsabil de curăţenia oraşului, Estrosi i-a propus lui Gioroiu o slujbă de agent de curăţenie urbană (n. r. - măturător), în gradul de adjunct tehnic.

Fost om al străzii timp de câteva decenii, “Jojo” are acum o slujbă stabilă şi o locuinţă în care stă cu chirie. Voluntarii asociaţiei Solidarité 06 l-au sprijinit să obţină un paşaport temporar de la consulatul României din Marsilia şi i-au deschis un cont la bancă. „Viaţa mi s-a schimbat enorm după ce am primit un loc de muncă şi un acoperiş. Am donat bani pentru familiile care au rămas pe drumuri, fiindcă ştiu cum e să nu ai casă şi să nu te ajute nimeni. Le mulţumesc din suflet domnilor Christian Estrosi şi Pierre-Paul Léonelli”, mărturiseşte românul. El câştigă lunar aproximativ 2.000 de euro, dintre care 500 îi dă pe chirie.


    Presa fanceză a elogiat gestul românului de a dona 150 de euroFoto: arhivă personală
Presa fanceză a elogiat gestul românului de a dona 150 de euroFoto: arhivă personală

Citește continuarea pe www.adevarul.ro

Click! spune

Născut la Craiova în 1967 şi abandonat la naştere, Ion-Nelu Gioroiu a trăit până la 18 ani într-un orfelinat din Turnu-Severin, fiind bătut, abuzat şi ignorat. A părăsit România acum 24 de ani, trăind pe străzile din patru oraşe din Italia. În 2017 a ajuns în Franţa, la Nisa. În ciuda dificultăţilor prin care a trecut, nu şi-a pierdut vreodată bunul simţ şi generozitatea.

Citește și:

Românul-erou a primit casă şi serviciu la Nisa. A impresionat francezii după ce a donat bani, deşi trăia pe străzi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net