David Turturean a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie

Ultima actualizare:

    David Turturean a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de AstronomieFoto: Facebook
David Turturean a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de AstronomieFoto: Facebook

David Turturean, un adolescent de 16 ani din Suceava, elev în clasa a X-A la Colegiul Național "Ștefan cel Mare", a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie, care s-a desfășurat în Sri Lanka și la care au luat parte 83 de concurenți.

După ce Ministerul Educației a susținut că nu-l poate ajuta cu bani să ajungă la olimpiadă, mai mulți oameni cu suflet au donat pentru David, pentru a se putea strânge suma de 4.000 de euro, necesară deplasării în Asia. Acesta s-a calificat la două concursuri internaționale: Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka şi Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, iar elevul sucevean a reușit să-și adjudece cea mai strălucitoare medalie la cel dintâi eveniment.

Delegația României în Sri Lanka
Delegația României în Sri Lanka

Verișoara lui David Turturean a povestit pe Facebook momentele emoționante din seara premierei, în care adolescentul de 16 ani s-a evidențiat în grupul de 83 de participanți din 22 de țări.

Ce răspuns a primit mama lui David de la Ministerul Educației

„Mi s-a răspuns că ei nu subvenţionează excursii. Am fost tratată ca şi cum aş cerşi ceva. Din păcate, aceasta este ţara în care trăim. Aş avea o întrebare pentru reprezentanţii autorităţilor locale, au avut în familie un olimpic internaţional?! Ştie cineva cât munceşte un astfel de copil?! Mi-e greaţă de toată situaţia creată. Domnul inspector de Astronomie, profesorul Petru Crăciun, s-a luptat ca un tată pentru David şi a încercat să obţină redirecţionarea unor fonduri de la Inspectoratul Şcolar care au rămas necheltuite la alte discipline, dar i s-a răspuns că nu există temeiul legal pentru aşa ceva. David va pleca în China, nici nu pot concepe altfel. Bunica sa i-a dat 200 de dolari din pensia ei de la CAP, rudele, vecinii, toţi au sărit să ne ajute, mai puţin autorităţile, care mi-au jignit copilul. Nu vreau să consider că am o problemă ci doar o încercare pe care o vom depăşi”, a declarat Elena Turturean, mama lui David. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net