Carne stricată în supermarketuri după Paşte. Vezi unde

Ultima actualizare:

În vizorul inspectorilor ANPC au intrat magazinele Cora din Sun Plaza, Real-Vitan, Auchan din Militari, Metro-Militari, Kaufland-Colentina şi Mega Image din Militari, Iancului şi Bd. Camil Ressu. În cele opt magazine s-au găsit abateri grave de la legislaţia referitoare la protecţia consumatorilor, cum ar fi: prezentarea de carne de pui şi de curcan la preţul unei oferte care nu mai era în vigoare (Cora-Suna Plaza), comercializarea unui salam cu un gramaj inferior celui comunicat (Kaufland-Barbu Văcărescu), comercializarea laptelui marca Lacto Solomonescu, având pe etichetă imaginea unu pahar în care se adaugă vitamina D şi calciu, produsul neavând aceste adaosuri (Real-Vitan).

Şi asta nu e totul. Inspectorii au sancţionat marile lanţuri de magazine pentru că au pus în pericol sănătatea consumatorilor prin comercializarea de produse expirate ori deteriorate. Iată ce au descoperit la fiecare magazin în parte:

Magazinul Mega Image: salată boeuf ambalată, cu modificări de culoare; file de peşte Tilapia preambalat, congelat, cu gheaţă acumulată în ambalaj;Magazinul Auchan: file de cod şi merlucius preambalat, congelat, cu gheaţă acumulată în ambalaj; produse de tip fast-food fără indicarea alergenilor conţinuţi; Magazinul Kaufland: pulpe de pui care începuseră să miroasă a stricat; mititei din carne de curcan cu slănină de porc în compoziţie; pui grill botezat „Pui antistres”, denumire neconformă cu produsul în sine; Magazinul Real: salam Prestigio cu mucegai pe membrană, salam Spak vândut la o masă mai mică decât cea declarată pe etichetă; Magazinul Metro: peşte proaspăt vândut fără a fi păstrat în totalitate pe pat de gheaţă şi fără informarea cumpărătorilor cu privire la ultima dată de consum; 

Nu mai puţin de 67.000 de lei au strâns inspectorii ANPC din amendarea reprezentanţilor supermarketurilor. Mai mult, aceştia au oprit de la comercializare 57 kg de peşte şi 87 kg de produse alimentare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net