Ministerul de Interne vrea pașapoarte valabile 10 ani

cum-a-fost-surprins-in-trafic-ministrul-de-interne-carmen-dan-436496.jpg

Carmen Dan spune că doar o schimbare a legislației poate rezolva problema cozilor la pașapoarte

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţă că a iniţiat un proiect de lege pentru creşterea valabilităţii paşapoartelor de la cinci la zece ani pentru persoanele care au vârste de peste 25 de ani anunță news.ro

Carmen Dan a explicat că s-a făcut to ce se putea face din punct de vedere în acest moment din punct de vedere al suplimentării de personal și fonduri dar soluția rămâne modificarea legislației.

”În această perioadă de vară, vorbim de două-trei luni de zile, când numărul cererilor de solicitare de paşaport creşte, procentul de creştere este semnificativ, vorbim de 80-90%, şi în multe judeţe chiar s-a dublat faţă de restul anului. Concret, vorbim de procesări a 11-12 mii de cereri pe zi. Din păcate, nu se poate dubla în acest moment nici numărul de personal, nici numărul de ghişee. Deficitul de personal se resimte şi în acest domeniu”, a afirmat Carmen Dan într-o emisiune la Antena 3.

Ea a spus că au fost luate măsuri imediate pentru remedierea problemelor: ”S-a prelungit programul de lucru pentru toţi angajaţii, şi lucrul acesta este un lucru care are impact, pentru că toţi angajaţii au dreptul la concediu şi să plece cu familiile. Deci, în acest domeniu nu ne-am permis să facem lucrul acesta, nu au mai plecat în concediu. Mai mult decât atât, se lucrează inclusiv în zilele libere în 16 judeţe din ţară şi Bucureşti şi în unele judeţe se lucrează şi în week-end”.

Ministrul a precizat că există şi posibilitatea programării online, iar românii din străinătate pot depune la consulate actele necesare preschimbării paşapoartelor.

Încă din luna iunie, la serviciile pentru eliberarea paşapoartelor din întreaga ţară sunt cozi de zeci, chiar sute de persoane, multe dintre acestea reclamând organizarea defectuoasă şi birocraţia care ar fi principalele cauze ale acestei situaţii

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1