Cârciumarii din Centrul Vechi au furat startul cu terasele

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ceea ce nu e interzis explicit, e permis implicit. Această deducţie logică e valabilă şi în cazul teraselor sezoniere din Centrul Vechi al Capitalei, care au fost luate cu asalt de bucureşteni în acest weekend. Managerii de localuri au scos mesele în stradă, deşi sezonul teraselor începe, oficial, abia la 15 martie.

Cel mai călduros sfârşit de săptămână din acest an nu-i putea ţine pe oameni în case. Bucureştenii au profitat de cele 20 de grade din termometre şi au ieşit să-şi petreacă timpul liber în cel mai frecventat loc al oraşului, Centrul Vechi. Aici au avut parte de o surpriză neaşteptată: terasele a zeci de localuri erau deja amenajate, în ciuda faptului că acest lucru este permis doar începând cu data de 15 martie.

Strada Smârdan- Terasa pub-ului „Vintage” nu incomodează circulaţia pietonală

simeon stalpnicul png

Strada Smârdan a fost ieri, de departe, cea mai animată arteră din Centrul Istoric. „Vintage Pub", „Bound", „Brauhaus", „Arcade Cafe", „Fredo Cafe" şi multe alte terase erau pline-ochi de tineri care au ieşit în oraş să se răcorească. În faţă la „Vintage" erau opt mese, toate aranjate pe un rând, astfel încât circulaţia pietonilor să nu fie împiedicată. Nu acelaşi lucru l-am sesizat la celelalte.

Strada Şelari- „Curtea berarilor” a dat startul la distracţie pe terasa din spatele localului

simeon stalpnicul png

Potrivit regulamentului aprobat de Municipalitate, terasele sezoniere pot funcţiona în perimetrul Centrului Istoric în perioada 15 martie-15 noiembrie, însă după nişte reguli mult mai stricte. Documentul nu prevede însă sancţiuni pentru patronii de localuri care „fură startul" în cursa pentru sporirea veniturilor. Reprezentanţii cârciumilor din centrul oraşului spun că mai presus de orice regulă birocratică e satisfacţia muşteriilor lor.

Strada Covaci- La „Mike’s Pub” terasa e amenajată exemplar,dar ieri a fost cam goală 

simeon stalpnicul png

„Noi am depus documentaţia necesară autorizării, conform regulamentului, însă fiind foarte cald afară am deschis terasa. Nu am făcut decât să respectăm dorinţa clientului", ne-a spus Ionuţ, şef de sală la terasa „La Historia". Din 15 martie, când terasele ar trebui deschise oficial, bucureştenii pot petrece în aer liber în zona Centrului Vechi până la ora 4.00 dimineaţa. După această oră, managerii localurilor au obligaţia să strângă mesele şi scaunele pentru a permite salubrizarea străzilor. Concertele live însă, organizate pe terase, se vor termina la ora 22.00.

Poliţia, în alertă după crima de sâmbătă

Poliţiştii locali ai Capitalei, cei de la Poliţia Română şi jandarmii au patrulat neîncetat, în acest weekend, pe străzile oraşului vechi pentru a preîntâmpina evenimente nedorite precum cel petrecut sâmbătă dimineaţă.

În jurul orei 6.00 dimineaţa, un bărbat de 36 de ani, fost angajat SRI, şi-a pierdut viaţa în urma unei încăierări cu un tânăr de 20 de ani. Conform poliţiştilor, cei doi au băut într-un bar, la mese diferite, şi s-au bătut pe strada Şelari. În urma conflictului, fostul angajat SRI a murit. Agresorul său a fost reţinut de poliţişti şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 20 de ani de închisoare pentru tâlhărie şi omor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net