Canicula îi bagă pe prefecți în ședință. Ce a decis Guvernul azi

canicula.jpg

atentionare meteo, cod galben canicula, sedinta guvern, gabriel oprea, prefecti
Cel mai potrivit loc în care poți fi acum e sub duș (foto: Sever Gheorghe)

Premierul interimar Gabriel Oprea a convocat o ședință urgentă la Palatul Victoria pentru a vedea care sunt măsurile pe care le iau prefecții în teritoriu în aceste zile, când sunt anunțate temperaturi caniculare. Oprea va discuta cu prefecții de la distanță, printr-o legătură video.

Nu e de glumit, arșița se apropie de România cu pași repezi, dinspre Africa. Valul de căldură va lovi azi, spun meteorologii, când sunt așteptate tempertauri de 35-38 de grade Celsius, în special în vestul și sudul țării. Vremea caniculară se menține cel puțin până miercuri, spun reprezentanții Agenției Națioale de Meteorologie (ANM). Aceștia au fost invitați azi, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, unde are loc comandamentul de urgență convocat de premierul Gabriel Oprea. Acesta va avea discuții cu prefecții, pentru a vedea ce măsuri au pregătit aceștia în județe pentru protejarea populației de efectele devastatoare ale căldurii.

Specialiștii ANM spun că, în acest moment, șase județe (din vestul țării) sunt sub atenționare cod galben de caniculă. În cursul acestei zile, însă, atenționarea se va extinde și pentru restul teritoriului.
 

Loading...
 
 

Citește și

  • Între 15 lei şi 70 de lei! Atât scot din portofele românii pentru o zi de caniculă. Totul se reflectă în buzunarele comercianţilor pentru care arşiţa a devenit mană cerească. Şi nici nu ar trebui să ne mire, atât timp cât în aceste zile mercurul din termometre sare de 35 de grade.

  • Canicula afectează nu doar organismul uman, ci şi alimentele. În această perioadă trebuie să avem mare grijă la păstrarea calităţii acestora. Iată câteva sfaturi pentru a păstra alimentele pe perioada caniculei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1