Când vor fi alegerile locale. «Ar fi o impietate să le organizezi când sunt sărbătorile creștine»

alegeri-locale.jpg

stampila de vot langa un buletin de vot
Românii sunt așteptați la urne ca să-și aleagă primarii
foto: arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Premierul Ludovic Orban a declarat că data de 14 iunie ar fi una ”rezonabilă” pentru organizarea alegerilor locale, dat fiind că la 31 mai și 7 iunie, creștinii catolici și ortodocși sărbătoresc Rusaliile.

Premierul Ludovic Orban a comentat că organizarea alegerilor locale la 31 mai sau 7 iunie „ar fi o impietate față de creștini”, în aceste date fiind sărbătorite Rusaliile.

„Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 iunie. Am și prezentat argumentele - pe 31 mai și pe 7 iunie, fiind sărbători, Rusaliile, ar fi o impietate să organizezi alegerile când sunt sărbători creștine. Așa ceva nu se face. Atunci, termenul de 24 mai este un termen din scurt, așa că cel mai probabil va fi data de 14 iunie”, a spus premierul Ludovic Orban, citat de Hotnews.

Citește și:

PSD a depus moțiunea de cenzură. Mărul discordiei: alegerile locale în două tururi

De precizat, că la 31 mai sunt Rusaliile pentru romano-catolicii. În cazul ortodocșilor, Rusaliile se sărbătoresc la data de 7 iunie.

Loading...

Citește și

  • În fiecare an, la 50 de zile după Paşte, creştinii sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus. Tot mâine, este şi sărbătoarea Rusaliilor, care, în tradiţia populară, sunt fiinţe fantastice, malefice, care umblă prin văzduh şi provoacă mult rău oamenilor. Uite cum te fereşti de ele şi ce tradiţii trebuie să respecţi!

  • premierul ludovic orban portret

    Calendarul alegerilor anticipate în 2020 este în mare parte decis. Se pare că românii vor ieși la vot, cel mai probabil, în luna iunie. Nu se cunoaște cu certitudine data, însă există din ce în ce mai multe voci care anunță ziua de 21 iunie. Ludovic Orban a fost mai rezervat, el declarând la un post de televiziune că anticipatele ar putea avea loc între 15 și 30 iunie. Iată care ar putea fi calendarul alegerilor parlamentare anticipate, cum se votează și de ce sunt organizate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1