Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: «După data de 15 mai»

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a precizat când ar fi posibilă în țara noastră o relaxare a restricțiilor de liberă circulație a cetățenilor.

Mulți români s-au întrebat când ar putea ieși din case și când se vor mai relaxa restricțiile impuse de stat. Iată că răspunsul nu a întârziat să apară. 

Întrebat de reporterii de la digi24.ro: «Când estimați că am putea ajunge la acel punct în care distanțarea socială să nu fie necesară?»

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie: "Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare."

Totodată, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunțat că România va face parte dintr-un studiu internațional, pentru testarea singurului medicament etiologic care există disponibil în momentul de față și care tratează cauza coronavirusului. Tratamentul ar putea fi disponibil într-un orizont de câteva luni.

"E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de față și unde există speranțe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA și noi o să fim parte a unui studiu internațional, în care mai sunt vreo 20 de țări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le știți foarte bine, antivirale utilizate în infecția HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament. Vor fi loturi de pacienți și scopul este să observăm un câștig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic și atunci, probabil, și compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producție și pentru punere pe piață, într-un interval de câteva luni." 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1